Australian Open, første dag

Så var åpningen unnagjort, og alle de store navnene er videre. Jeg har ikke sett ett sekund av spillet i dag, på grunn av de to faktorene tidsforskjell og arbeidstid. Regner med å snu døgnet litt til helga.

– Roger Federer spilte ett veldig godt og to ganske dårlige sett mot Seppi. Møter Korolev i neste kamp.

– Djokovic, del Potro videre i tre sett, Nalbandian i fire.

Dominik Hrbaty
Dominik Hrbaty

– Avdelingen for spillere på hell: Jeg har alltid likt den smilende slovaken Dominik Hrbaty, som kvalifiserte seg inn i turneringen, og vant første runde mot John Isner.

– Jelena Dokic vant i første runde, og 16 (!) år gamle Bernard Tomic (ranket 768 i verden) slo Starace i fire sett – tre av disse i tette tiebreaks. En tredje australier som vant, Brydan Klein, 19 år, er også et nytt navn for meg. Imponerende av alle.

– Jarkko Nieminen spilte finale mot Nalbandian i helga, men måtte gi seg på 2-6, 1-4 mot Mathieu. Nedtur deluxe for finnen.

– Carlos Moya tapte i strake sett mot russeren Korolev. Jeg tipper dette blir spanjolens siste sesong.

– De beste gikk videre i dameklassen også. Mathilde Johansson er et nytt navn for meg, selv om hun har vært proff siden 2000. Hun vant første runde, og er faktisk fransk!

4 kommentarer

 1. Jeg så Federer-kampen og ellers bare deler av de andre kampene. Må si jeg ikke ble veldig imponert over Federer, men på den annen side er ikke Seppi hvem som helst. Han er egentlig en ganske komplett spiller og burde definitivt tatt minst et sett fra Federer i dag. Veldig bevegelig, fin forehand og backhand, god førsteserve, trygg ved nettet – i det hele tatt fremstår som en veldig god tennisspiller. Hvis han bare unngår for mange tåpelige upressede feil i avgjørende øyeblikk tror jeg meget vel han kan slå de beste spillerne på en god dag.

  Federers store problem er at grunnlinjespillet rett og slett ikke sitter godt nok. Han har fortsatt noen «killer-slag», men jeg sitter aldri med følelsen av at han virkelig er trygg fra grunnlinjen. Enten er det høyrisiko-tennis eller så er det å gi bort ballen til motstanderen. Spesielt backhanden hans var svak i dag. Han fikk god uttelling i første settet der serven satt som den skulle. I de to påfølgende settene var serven svakere og han måtte derfor slite mye mer for poengene. Vanskelig å uttale seg om Federer basert på første runde, men det var iallfall ikke oppløftende for hans del.

  Virker også som om Djokovic hadde en svak kamp til tross for komfortabelt resultat. Tror ikke han er i toppslag og jeg er overhodet ikke sikker på at han når semifinale i år. Syntes Nalbandian spilte godt de minuttene jeg så, og det hadde vært gøy om han kunne prestere skikkelig i en GS igjen. Ellers ikke så mange overraskelser. I dameklassen virket Ivanovic oppsiktsvekkende svak og måtte bruke både to og tre forsøk på oppkastet i serven ved mange anledninger.

  Nattens store kamp er jo Hewitt mot Gonzalez. Synd jeg ikke får se den. Tror det kan bli en lang og knallbra tenniskamp.

  1. Takk for den oppdateringen. Jeg hadde også det inntrykket i fjor, at grunnlinjespillet til Federer er mye mindre stabilt enn i hans beste dager, og da må han stole mye på serven.

   Hvordan er dekket i år? Raskt/tregt, hvor høyt spretter ballen?

   Hewitt-Gonzalez er en kamp mellom to menn på retur, og jeg tror Hewitt klarer det i fire eller fem sett. Spennende med den nye 16-åringen fra Australia.

 2. Har ikke noe spesielt inntrykk av at dekket er annerledes i år. Slicen sitter godt og virker effektiv for å redusere tempoet i ballvekslingene. Ellers så tror jeg det er fordel å slå ganske flatt dersom man skal få inn vinnere. Litt usikker på hvordan Nadals voldsomme spinn vil fungere – det fungerte ikke så veldig bra ifjor. Tror spinnen bidrar mer til å redusere hastigheten på underlaget enn å gjøre det vanskeligere for motstanderen (virker som om spinnen forsvinner mer enn vanlig i oppspretten).

  Joda, Hewitt og Gonzalez er vel på retur, men artig uansett. Blir forbauset om det skulle ende med kun tre sett.

  Når det gjelder Tomic virker han spennende ja, men er nok redd han ryker mot Muller. Han sier han ikke liker S&V, og da vil han slite mot Muller.

  1. Jeg sto opp litt tidlig i dag og fikk med meg en halvtime av Hewitt-Gonzalez før dattera mi våknet. Det var slutten av fjerde og begynnelsen av femte. Lett å se at det var to spillere over middagshøyden. Hewitt pleide å være kanongod til å sette bort korte baller som lander rundt servelinjen, men bommet på en del enkle sånne i dag. Og han slår jo fortsatt veldig svakt, og blir ikke raskere med årene. Gonzalez slicet mye på backhanden, og jeg synes ikke det er et spesielt godt slag.

   Uansett gøy å se et fullt stadion juble uhemmet for Lleyton. Han har jo aldri vært spesielt populær i hjemlandet, i forhold til f.eks Patrick Rafter.

Legg igjen en kommentar