Australian Open, dameklassen

Dameklassen er inne i et stjernevakuum for tida, med Henin vekke for godt og Sharapova skadet og ute av turneringen. Serena Williams virker ikke å være i sin beste form, men Venus er mer på hogget. Ivanovic har gjort lite av seg etter at hun vant French Open i fjor, og jeg klarer ikke helt å se for meg at Dementieva omsider vinner en Grand Slam-turnering.

Kanskje er dette turneringen hvor Jelena Jankovic viser at hun fortjener førsteplassen på rankingen?

Første kvartal

Viktige spillere: Jankovic, Bartoli, Kirilenko, Petrova, Zvonareva.
Vurdering: Jankovic må klare en kvartfinaleplass her, alt annet er fiasko. Dette er en ganske svak seksjon. Zvonareva hadde en god avslutning på fjoråret, og har en god sjanse til å nå kvartfinalen. Men få ting som setter hjertet i brann i denne avdelingen.
Til kvartfinale: Jankovic og Zvonareva

Andre kvartal

Viktige spillere: Safina, Hantuchova, Cornet, Wozniacki, Dokic, Ivanovic.
Vurdering: Mye talent her. Safina er overmoden for en Grand Slam-tittel. Hantuchova er skrøpelig mentalt, men har så mye talent at hun er nødt å gjøre en god Grand Slam-turnering en gang i karrieren. Wozniacki bør klare å nå en åttendelsfinale, kanskje mot Ivanovic, som har vært svak det siste halvåret. Og jammen er ikke gode gamle Jelena Dokic tilbake her. Hun er min favoritt her, ja, i hele dameklassen. Selv om det nok blir en kort turnering for henne.
Til kvartfinale: Safina og Wozniacki

Tredje kvartal

Viktige spillere: Venus Williams, Dementieva.
Vurdering: Kort og greit. Jeg blir overrasket om noen andre blander seg inn i kampen om kvartfinalen.
Til kvartfinale: Venus Williams og Dementieva

Fjerde kvartal

Viktige spillere: Kuznetsova, Radwanska, Azarenka, Kvitova, Mauresmo, Serena Williams
Vurdering: Både Azarenka og Kvitova har vunnet en turnering i år, og de møtes faktisk i første runde. Det er synd. Kuznetsova  bør komme et stykke. Serena er seedet to i turneringen, og jeg tror hun klarer minst kvartfinale tross et stygt tap for Dementieva nylig.
Til kvartfinale: Azarenka og Serena Williams

Skriv ut trekningen her.

Legg igjen en kommentar