2-5

ATPOverskriften er Roger Federers innbyrdes statistikk mot Andy Murray etter dagens tap i Doha (6-7, 6-2, 6-2 for skotten). Federer vant deres første oppgjør i 2005, og etter det har han bare vunnet én gang. Det var til gjengjeld en viktig kamp: Finalen av US Open i fjor. For Federer er det bekymringsfullt med 37 upressede feil i en tresetter. Dette sa han etterpå:

It is disappointing to lose after the first set when things were going my way. I just couldn’t give the knockout punch. But it is not a big thing. Andy is a tough player against me. I hope when big matches come, I beat him.

Legg merke til dette: I de tre siste kampene mot Murray, hvor skotten har vunnet hver gang, har Federer tatt første sett.Og likevel ikke klart å vinne noen av dem.

En annen innbyrdes statistikk: Federer er nå 6-12 mot Nadal. De fleste av tapene har i rettferdighetens navn kommet på grus, som er Nadals beste underlag. Likevel er Federer nødt å snu trenden i kampene mot Nadal og Murray for å vinne Grand Slam-turneringer framover. Han har et bedre tak på Djokovic: 7-2 for Federer.

Andy Murray får bøtter med selvtillit av denne starten på året. Han har allerede slått Nadal én gang og Federer to ganger. Han møter Roddick i finalen i Doha, og bør vinne den kampen også. Apropos Murray, så er det ganske dristig å spå at han vil gå gjennom 2009 uten å vinne en Grand Slam-tittel, slik Steve Tignor gjør. Etter min mening er Murray en vinnerkandidat i de tre raske Grand Slam-turneringene, og på sikt French Open også.

Legg igjen en kommentar