Laver skal hylles

Rod Laver vant alle de fire Grand Slam-turneringene i 1969, og skal hedres for det når Australian Open spilles på nyåret. Laver er som kjent australsk, og han vant jo også de fire store i 1962.Laver var en allsidig keivhendt spiller, med tilnavnet The Rocket. Jeg skal ikke påstå at jeg vet noe særlig mer om spillestilen hans. Det må legges til at i 1969 var tre av fire Grand Slam-turneringer spilt på gras.

I 2009 virker det ekstremt usannsynlig at noen skal kopiere Lavers prestasjon. Federer og Mats Wilander har klart tre på ett år, men jeg kan ikke se for meg at Federer tar fire neste år. En eller to, er min spådom.

Det finnes en del klipp av Laver på nettet. Her fra semifinalen av Wimbledon 1969, mot Arthur Ashe:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EpdPX9avs1M]

Legg igjen en kommentar