Federer kutter i grusturneringene

ATPRoger Federers kalender for 2009 er publisert på mannens hjemmeside. Det mest oppsiktsvekkende er at Federer begrenser grusturneringene til Roma, Madrid og Paris (French Open). Tre turneringer, that´s it.

Dette kan tolkes på to måter:
1) Federer har gitt opp å vinne French Open, og stiller bare opp i de mest nødvendige turneringene mens han er mest opptatt av Wimbledon og den amerikanske hardcourtsesongen som kommer etterpå.
2) Federer har ikke vunnet French Open med taktikken han har brukt til nå, hvor han har spilt flere grusturneringer. Federer vil komme uthvilt til grusen i Paris, sannsynligvi mer uthvilt enn mange av motspillerne. Og Federer er så god på grus (verdens nest beste etter min mening) at han ikke trenger turnering etter turnering for å komme i form.

Jeg heller mot en blanding av de to. Federer innser at han trolig ikke kommer til å vinne French Open, og tenker at han ikke har noe å tape på å prøve et annet opplegg neste år.

For øvrig er det åpenbart at Federer satser hardt på å vinne Australian Open neste år. Rett etter nyttår skal han spille oppvisningsturnering i Abu Dhabi, deretter Doha og så Kooyong like før alvoret begynner i Melbourne.

Og Stockholm har han ikke satt på lista si for 2009. Svenskene ble rimelig skuffa da han trakk seg i år.

Legg igjen en kommentar