Nadal trekker seg fra ATP-sluttspillet

Like etter at jeg skrev forhåndsomtalen av ATP-sluttspillet og drømmende siklet etter en ny Federer-Nadal-finale, trekker Nadal seg. Han er utslitt, og har min fulle forståelse. Det blir spennende å se om trøttheten fortsetter til etter nyttår, men nå har han nesten to måneder fri (med unntak av DC-finalen, selvsagt). Du kan lese hele saken på Tennis.com.

Federer er nok også sliten etter det lange året, men samtidig er han på vei opp igjen etter den dårlige innledningen på 2008. Ingen av de sju andre spillerne i feltet har store meritter å vise til i sluttspillsammenheng. Roddick og Davydenko har spilt der før, uten at noen av dem har så mye som spilt en finale der. Djokovic gjorde det elendig i fjor. Andy Murray har aldri spilt i ATP-sluttspill før. Det har heller ikke del Potro, Simon eller Tsonga. Fire av åtte er med andre ord nykommere.

Legg igjen en kommentar