Fine farger, feil sted

wtaKvinnenes siste turnering for året spilles i Doha, Qatar. Jeg så litt av kampene i dag (Venus-Dementieva og Serena-Safina, begge søstrene vant). Den grønne og lilla hardcourten ser fantastisk ut på Eurosport HD, sendingene var til og såkalt Native HD. (Nei, jeg vet heller ikke hva det betyr.)

Det er sesongens åtte beste jenter som spiller om enorme penger i denne turneringen, men det skulle man ikke tro ut fra publikumsinteressen. 30 mann på de enorme tribunene, som om det var kvalifiseringsspill til en liten filleturnering som ble spilt. Kall meg enkel, men det må da være bedre å legge dette sluttspillet til et sted med større tennisinteresse? Jeg har tre alternativer:

  • Sportens to store profiler heter Venus og Serena, og de kommer fra USA.
  • Stormakten i kvinnetennis heter Russland. Fire av de åtte spillerne i WTA-sluttspillet er russere (Dementieva, Kuznetsova, Safina og Zvonareva. Og Sharapova er skadet.)
  • Årets verdensener heter Jelena Jankovic. Hun kommer fra samme land som årets vinner av French Open, Ana Ivanovic, nemlig Serbia.

Dette er selvsagt helt umulig å få til, for slutspillstedene til og med 2013 er allerede spikret, forteller turneringens hjemmeside:

LOCATION
The Sony Ericsson Championships will be held at the Khalifa International Tennis Complex in Doha, Qatar in 2008, 2009 and 2010, with Istanbul, Turkey set to host the event in 2011, 2012 and 2013.

Tyrkia. Herlig. Tyrkias beste kvinnelige spiller heter Temra Ozgen, er ranket 321 i verden og har aldri spilt en Grand Slam-kamp.

1 kommentar

  1. Det er vel et forsøk på å gi større interesse rundt om i verden, men det er tragisk å se bilder fra Doha. Jeg orker ikke å se på i 5 minutter fordi det er så dårlig stemning. Enig at det burde flyttes til steder med bedre tennistradisjoner, men jeg tror Tyrkia vil klare seg bedre enn Doha.

Legg igjen en kommentar