Federer ferdig for i år

ATPJeg så bare NRK-sportens korte innslag fra Murrays seier (4-6, 7-6, 7-5) over Federer. Dette var Murrays tredje seier over Federer i år, og Murray har en stil som plager Federer: Han får mye tilbake, beveger seg godt og lar seg ikke knekke selv om han taper første sett.

Det forteller noe om Federers svinnende aura og manglende autoritet når han igjen og igjen taper tresettskamper etter å ha vunnet første sett. Det skjedde to ganger i dette ATP-slutspillet, mot Simon i første kamp og i dag mot Murray.

Jeg håper Federer holder seg unna alle oppvisningskamper og annet fjas før Australian Open i januar. Touren trenger ham som en link mellom «1980-generasjonen» (Safin, Ferrero, Roddick, Hewitt) som han selv er gallionsfigur for, og de yngre folkene som Murray, Nadal, Djokovic, Cilic, del Potro og Tsonga.

Dette er semifinalene i ATP-sluttspillet:
Murray – Davydenko
Simon – Djokovic

Murray vinner dette, og han kommer til å vinne Australian Open neste år. Sa han skråsikkert.

1 kommentar

  1. Kom inn da Federer strevde i det tredje settet. Han hentet seg inn igjen, men måtte til slutt gi tapt. Murray er utvilsomt i form, men jeg tror fremdeles han har en del å hente på holdning og fysikk – selv om dette har kommet seg. En Grand Slam der alle kampene spilles best av fem sett er noe helt annet enn de andre turneringene på ATP-touren. Tror ikke Murray vinner AO. Og jeg tror faktisk ikke han vinner Masters Cup nå heller – ligger under mot Davydenko og virker veldig sliten.

Legg igjen en kommentar