Bare sluttspillet igjen

Alright! Tsonga fra Frankrike vant den siste Masters-turneringen for året, og rammer fint inn 2008 (jeg tror det er det britene kaller bookends): Han begynte året som finalist i Australia, og avslutter det som vinner av en Masters-turnering. Ingen tvil om hvem som er årets nykommer på ATP-touren.

Nå gjenstår bare ATP-sluttspillet i Shanghai, som begynner 9. november. De åtte kvalifiserte spillerne er
Nadal
Federer
Djokovic
Murray
Davydenko
Roddick
Tsonga
del Potro
(Simon er reserve)

Jeg liker ATP-sluttspillet. Det foregår med to grupper først, hvor de to beste i hver gruppe går til semifinaler. Det er med andre ord en turnering hvor spillerne kan tape en kamp, og likevel vinne turneringen. Federer gjorde det i fjor. Sampras vant ATP-sluttspillet fem ganger, og han tapte en gruppekamp hver gang.

Jeg holder Federer som favoritt i år også, selv om resultatene hans mot topp 10-motstand ikke er all verden i år. Men han har fire titler allerede i turneringen, og har tidligere vært flink til å gjøre akkurat det som er nødvendig for å vinne.

Puljeinndelingen vil også bety en del. Hjemmesiden til ATP-sluttspillet forteller lite om når gruppene trekkes, men jeg regner med at Federer og Nadal trekkes i hver sin gruppe siden de er én og to i verden. Jeg håper på en finale mellom verdens to beste, i så fall deres første siden Wimbledon-finalen. Det ville vært prikken over den store i-en som tennisåret 2008 har vært.

Her er et klipp fra kampen mot Agassi i 2003-sluttspillet, hvor Federer reddet matchballer og senere vant turneringen. Sjekk matchballen på 1:20. Roper du ikke «hå-håhå!» når du ser den, liker du ikke tennis.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=daZcIQXdg5w]

Legg igjen en kommentar