1-1 i Argentina

Davis CupDavid Nalbandian slo David Ferrer i første kamp i Davis Cup-finalen, 6-3, 6-2, 6-3. Når dette skrives og jeg hiver meg ut døra for å gå på fest (for første gang siden ca 2002), leder del Potro 1-0 i sett over Lopez, med 4-0-ledelse til Lopez i andre setts tiebreak.

Oppdatering, klokken 01.23: Lopez vant pigede den andre kampen, mot del Potro!! og dobbelt !!!! 4-6, 7-6, 7-6, 6-3. Det er sterkt å ta to tie-breaks på rad mot hjemmefavoritt del Potro. Ifølge nyhetsbyråene hadde argentineren en skade i tåa da kampen begynte, og pådro seg en skade i leggen i kampen. Slitasjeskade, anyone?

Lørdag: double. Jeg tror Spania tar den kampen, og legger et enormt press på Argentina. Hvis del Potro er ute med skade, holder jeg Spania som en liten favoritt for resten av finalen.

Her er et klipp fra avslutningen av Nalbandian-Ferrer:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BhEoDnY6FdA]

Og fra del Potro – Lopez:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ewOdDqtx40o]

1 kommentar

 1. A tremendous start for Nalbandian but a disappointing ending for Del Potro. That is how you can summarized the overall performance from Day 1.

  David Nalbandian was just perfect on every aspect of his game and he could do no wrong. Ferrer did had his moments where I felt that he could pull something, but Nalbandian gave him no room for revival. This was the one of the best performance from Nalbandian that I’ve seen in a while.

  I have to admit that I was expecting Del Potro to give us a 2-0 lead. But I can put the blame entirely on him as he was carrying a minor injury during the game. I’m sure he will look back with plenty determination to win on Sunday.

  Now here comes the moment which I fear the most. Just like what happened, it will be the double event that might be crucial for Argentina on their Davis Cup quest. I hope Nalbandian/Calleri can pull something out of this but Spain will have plenty of confidence following Feliciano’s win. We’ll see how things goes.

  In the meantime, please check out my re-cap on the matches from Day 1. Of course, your feedback is highly appreciated.

  http://mundoalbiceleste.blogspot.com/2008/11/davis-cup-final-day-1-mixed-fortunes.html

Legg igjen en kommentar