Kolding og andre tennismetropoler

Den største turneringen denne uken på herretouren er selvsagt Masters-turneringen i Madrid. Men det spilles turneringer andre steder på kloden også, nærmere bestemt i Tashkent (Usbekistan), Calabasas (USA), Montevideo (Uruguay) og ikke minst Kolding (Danmark). Kolding er en by med 55.000 innbyggere. Det er for eksempel 7000 mindre enn Sandnes, en by uten offentlige tennisbaner, i likhet med storebror Stavanger (115.000).

Eliten er i Madrid. Likevel ville jeg tatt turen innom turneringen dersom jeg bodde i nærheten av Kolding. Selv om det er den i prispenger minste Challenger-turneringen som spilles denne uken, inneholder trekningen flere navn som tennisnerder vil nikke anerkjennende til:
– Giovanni Lapentti, lillebror til Nicolas og med på Ecuadors lag da de slo Storbritannia i Davis Cup for noen år siden
– Kevin Anderson, som slo verdenstreer Novak Djokovic tidligere i år, og spilte sin første ATP-finale i Las Vegas i vinter
– Benjamin Becker, som gjorde slutt på Andre Agassis karriere da han slo Agassi i US Open i 2006
– Thierry Ascione, gammel fransk traver

Turneringen i Danmark har mye mer prispenger enn de tre norske Challenger-turneringene som ble spilt i sommer, og spillerlisten understreker det. Det burde vært mulig å stable på beina en litt mer pengesterk turnering i dette landet. Når Usbekistan klarer det, burde det være mulig her også.

8 kommentarer

  1. Vel når vi ikke har noen topp 650 har vi ingen som er gode nok for Challenger-nivå. For øyeblikket er det bare noen få som kan vinne kamper på Future-nivå. Etter min mening er det derfor meningsløst å arrangere Challenger.

  2. Jo, det er et poeng. Det vil jo være en oppvisningsturnering neste måned hvor det kommer noen stjerner… Dette er vel et steg i riktig retning. Når små tennisnasjoner som f.eks. Monaco og Qatar kan arrangere store ATP-tureringer med de aller største, kunne vel Norge det også? Kanskje er det ingen som vet hvordan man får slike turneringer hit?

  3. Jeg vil tro det er ganske dyrt å arrangere en passe stor tennis turnering, og ettersom tennis ikke er veldig stort i Norge blir det kanskje vanskelig å gå i pluss.

Legg igjen en kommentar