Den problematiske høsten

Tidsrommet mellom US Open og sesongslutt er problematisk på både herre- og dametouren. Ta årets sesong: Nadal er 99 prosent garantert å ende året som nummer én, og skal i tillegg spille Davis Cup-finalen helt på tampen av sesongen, og jeg tror nok han ønsker å gjøre det skarpt i ATP-sluttspillet også. På toppen av dette kommer Masters-turneringene i Madrid og Paris.

Det er mange år siden det var kamp om førsteplassen på rankingen ved årsslutt (2003?). Hvis Federer og Nadal hadde vært nærmere i rankingen kunne de nok pisket hverandre rundt i turnering etter turnering utover høsten. For ti år siden spilte Sampras en haug med turneringer utover høsten for å sikre førsteplassen.

Nadal og Federer er sportens største attraksjoner, men på dette tidspunktet av sesongen tror jeg de helst ville tatt pause. Federer varsler sin tilbakekomst i Madrid-turneringen. Jeg tipper Federer ser på Madrid, Basel og Paris som oppvarming til ATP-sluttspillet. På dette stadiet av karrieren bryr han seg bare om de store turneringene. Madrid og Paris er Masters-turneringer, men den viktigste turneringen for Federer og Nadal de neste seks månedene er Australian Open. Den begynner ikke før om seks måneder.

Perioden mellom US Open og ATP-sluttspillet i Shanghai er mest spennende for spillere som kjemper for å komme til Shanghai. Per i dag er Nadal, Federer, Djokovic og Murray kvalifisert.

1 kommentar

  1. Tennis er alltid gøy, men denne perioden etter US Open er den minst spennende for meg. Det er når det bygger seg opp mot en Grand Slam det virkelig er gøy å følge med på hvem som har en mulighet. Heldigvis er det ikke så lenge til det bygger seg opp mot Autstralia igjen.

Legg igjen en kommentar