Nummer 13 for Federer

Alle Grand Slam-vinnere har flaks på veien til pokalen. I finalen (som jeg så de to siste settene av på tv) hadde Federer tre breakballer mot seg i begynnelsen av andre sett. Flere av Federers slag så mistenkelig lange ut, men de ble dømt inn, og Federer avverget breaket. I stedet var det han som brøt Murray på 6-5 i slutten av settet. I tredje sett tok Federer en 5-0-ledelse, og kampen var avgjort.

Federer spilte fra grunnlinjen som i gamle dager. Sveitserens backhand er en god indikator på allmenntilstanden, og mot Murray slo han den uten problemer hvor han ville. Dessuten angrep Federer nettet stadig vekk. Mange av angrepsslagene synes jeg var ganske middelmådige, og på en bedre Murray-dag tror jeg Federer ville blitt straffet hardere. Men Federers volleyer var også kvassere enn på lenge.

Grand Slam-tittel nummer 13 betyr at Federer ganske sikkert kommer til å toppe Sampras´ 14. Det kan skje allerede neste sommer, i Wimbledon-turneringen. Det ville blitt en herlig revansje etter årets tap i finalen der. Seieren i US Open gjør at 2008 blir et godt år for Federer, uansett hvordan man vender på det.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar