Kjappe inntrykk fra en oppstykket kveld

Det har tatt sin tid, men jeg liker Andy Murray bedre og bedre. I natt så jeg første sett mot Wawrinka. Murray vant det 6-1. Skotten går som en mann med gangsperre mellom poengene, men så snart ballen er i spill, er Murray fantastisk rask og ikke minst uanstrengt på banen. Han går tlbake mye, og har slår hardt uten at det ser ut som han bruker krefter (se Nadal, Rafael). Murray er en elegant spiller som også er kanongod ved nettet.

Mot Wawrinka brukte han litt mye stoppballer i begynnelsen, men slapp unna likevel. Murray møter del Potro i kvartfinalen, og jeg tror skotten tar den kampen også. Vinneren av Murray-del Potro møter Fish eller Nadal.

Rafael Nadal tapte sitt første sett for turneringen mot Sam Querrey. Jeg fikk bare sett noen glimt av den kampen. Synes fortsatt Nadal spiller med for mye overskru for dette underlaget. Querrey ventet på at ballen skulle «komme ned», og spilte med stor risiko. Nadals neste motstander er Mardy Fish, som er i kjempeform og server godt. Med amerikansk publikum i ryggen, har Fish en viss sjanse, tror jeg. Samtidig vet nok Fish at dette er hans ene store sjanse til å gjøre noe stort i US Open, og det kan være stressende kunnskap.

Det er sjelden damefinalen spilles midtveis i den siste uke, men kvartfinalen mellom Venus og Serena er uten tvil kampen mellom de to beste damespillerne. Jeg så første sett av Venus sin seier mot Radwanska, og når Venus sine grunnslag treffer på den måten, er det lite noen kan gjøre.

De siste kvartfinalistene blir klare i dag. Federer møter Andreev, Djokovic spiller mot Robredo.  Kveldskampen mellom Roddick og Gonzalez kan bli en klassiker. Mulig at jeg kikker innom den dersom dattera mi ikke sovner.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar