En god dag på kontoret

Jeg fikk bare sett deler av Federers kamp mot Djokovic. Det var utvilsomt en god dag på kontoret for Federer. Dette er den første hardcourt-finalen han kvalifiserer seg til i 2008. Federer ligner mer og mer på Sampras: Ofte svak i oppvarmingsturneringene, men skjerpet i Grand Slam-sammenheng.

Federer spiller mer ustabilt fra grunnlinjen enn for 3-4 år siden. I likhet med Sampras virker det som han noen ganger lar et av motstanderens servegame gå, for så å konsentrere seg sterkere når han ligger an til et brudd. Federer servet kanongodt mot Djokovic – 20 ess og 1 dobbeltfeil mot en av verdens beste returspillere er fantasisk. Og selv om Federer har mistet sikkerheten fra grunnlinjen, var det Djokovic som gjorde flest feil i går.

Betyr dette at Federer kommer til å overkjøre Murray eller Nadal i finalen? Federer har alle fordeler. Han er klar for finalen, og de to andre får mindre hviletid før mandagen. Men nå for tiden varierer Federers prestasjoner så sterkt fra dag til dag, at jeg tror finalen er 50-50, uansett om motstanderen heter Murray eller Nadal.

Samtidig er det verdt å huske at Federer aldri har tapt en Grand Slam-finale på hardcourt.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. For ikke lenge siden var det fantastisk hvis Federer ikke vant en turnering. Nå er det nesten fantastisk hvis han gjør det. Jeg trodde han skulle tape i går. Uansett hva finalen blir nå er det veldig åpent, men hvis Federer har spart sitt beste spill til nå blir han vanskelig å stoppe på dette underlaget. Jeg håper på en Federer-Murray finale.

Legg igjen en kommentar