Argentina – Spania på et raskt dekke blir en killeravslutning

Spania og Argentina avslutter tennisåret 2008 med Davis Cup-finale i november. Spania vant 4-1 over USA på grusen i Madrid, og Juan Martin del Potro vant den avgjørende singlekampen mot Andreev i Buenos Aires. del Potro knuste både Davydenko og Andreev i helgen, og er uten tvil den beste argentineren nå.

Det festlige med Davis Cup er at hjemmelaget får bestemme hvilket dekke kampene skal spilles på. Finalen spilles i Argentina, og jeg blir overrasket hvis de velger å møte Spania på grus. Jeg regner med at de velger et raskt dekke. Både Nalbandian og del Potro har en bedre sjanse mot Nadal på en rask bane. Selv om del Potro er altfor dårlig å serve i forhold til høyden sin.

Jeg holder Spania som en liten favoritt i finalen uansett. Nadal er blant verdens 2-3 beste på hardcourt også, og både Feliciano Lopez og Fernando Verdasco er gode på raske dekker. Argentinerne har del Potro, og er avhengige av at han spiller godt for å ha en sjanse i november. Jeg tror Nadal vinner sine to kamper i finalen, og da må Argentina vinne de to andre singlekampene pluss doublekampen for å bli Davis Cup-mestere. Det tror jeg blir tøft.

Roger Federer vendte også tilbake til Davis Cup sist helg, og hjalp laget til seier over Belgia. Sveits er dermed tilbake i toppdivisjonen neste år. Jeg lurer på hvilke planer Federer har for Davis Cup i 2009. Nå har han Wawrinka å støtte seg på, og de to vant OL-gull i double nettopp. Samtidig gjør det store innhogg i kalenderen å vie seg 100 prosent til Davis Cup, og jeg tror Federer er litt for glad i Grand Slam-trofeer til å ofre seg for fedrelandet. Og hvis Sveits trekker Spania i første runde, hvor lysten er han egentlig på å dra til Madrid og få juling av Nadal?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar