US Open: Spådommer, herreklassen

Det mest dramatiske med Roger Federers fall fra førsteplassen er ikke grussesongen eller grassesongen hans. Federer tapte kun for Nadal og en gang for Stepanek på grus. På gras tapte han kun Wimbledon-finalen.

Nei, det er Federers katastrofale spill på hardcourt som er det oppsiktsvekkende med sveitserens fall. Han har ikke vunnet en eneste hardcourt-turnering i år. Han har ikke nådd en eneste finale på hardcourt heller. Listen over folk som har slått Federer på hardcourt er lang som en femsetter på grus: Djokovic, Murray, Fish, Roddick, Simon, Karlovic, Blake. Dette er stort sett folk som Federer pleide å leke med.

Det skal med andre ord et mirakel eller sju til for at Federer skal forsvare tittelen fra US Open, hvor han har regjert grunnen siden 2004. Federer er åpenbart utbrent, og jeg tipper han kommer til å spille få turneringer etter US Open. Jeg kan ikke se for meg hvordan han skal vinne denne turneringen. Nadal og Djokovic merker nok slitasjen etter en lang sesong de også, men for Federer er alle farlige nå.

Sånn ser trekningen ut for årets US Open:

1. seksjon: Nadal, Kohlschreiber, Berdych, Schüttler, Karlovic, Blake, Mathieu, Nalbandian. Nadal får spilt melkesyra fra OL ut av kroppen i de to første kampene, hvor han møter to kvalifiseringsspillere. Kan møte Berdych eller Karlovic i en åttendelsfinale, uten at noen av dem har vist Nadal-drepende takter i det siste. Jeg tipper Blake møter Nadal i kvartfinalen fra denne delen av trekningen.

2. seksjon: Ferrer, Isner, Del Potro, Canas, Simon, Wawrinka, Youzhny, Murray. En soft del av trekningen, og Ferrer er ikke verdens fjerde beste på hardcourt selv om han er seedet der. Del Potro er formspiller nummer én på amerikansk hardcourt i sommer, men får en vanskelig motstander i veggen Canas i første runde. Jeg tipper Del Potro og Murray møtes i kvartfinalen. På tide at Murray viser noe skikkelig igjen nå.

3. seksjon: Roddick, Santoro, Gulbis, Johansson, Gonzalez, Safin, Cilic, Djokovic. Mye talent her. Roddick får gamle Fabrice Santoro i første runde, og deretter vinneren av Gulbis – Johansson. Gonzalez, Safin og Cilic er de uberegnelige talentene, og Djokovic bør klare kvartfinalen. Jeg tipper han møter Roddick der, selv om Roddicks resultater i USA i sommer har vært dårlige.

4. seksjon: Davydenko, Tursunov, Tipsarevic, Gasquet, Haas, Andreev, Stepanek, Federer. Fin trekning for Federer, som bare kan skylde på seg selv dersom han ikke klarer kvarfinale med denne gjengen som motstand. Øverste del av denne seksjonen har mer spennende navn. Første runde mellom Haas og Gasquet blir garantert severdig.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar