The kids are alright

Flere unge spillere har presentert seg på ATP-touren i år: Del Potro, Nishikori, Cilic, Tsonga. Alle disse fire henger med fortsatt i US Open, og spiller tredje runde (som tilsvarer 16-delsfinale hvis det gir mer mening) i dag eller i morgen.

Jeg så deler av Cilic sin seier over Ginepri i går kveld. Jeg kom inn i fjerde sett, hvor Robby Ginepri skulle serve for settet. I stedet ble han brutt av kroaten, som deretter servet hjem kampen.

Jeg har bare sett Cilic i glimt tidligere. Han er høy og har selvsagt en hard serve. Jeg slet med å se noen større plan i spillet hans. Forehanden hans introduseres med svære bevegelser hver gang, og den er hard, men sjelden veldig velplassert. Cilic hadde noen fine backhander ned langs linjen. Kommentatoren på Eurosport refererte til Cilics egne uttalelser om at backhanden er hans beste slag. Det er vanskelig å forstå, all den tid Cilic stadig valgte å gå rundt backhanden for å slå sine harde, men som sagt ganske dårlig plasserte forehander.

Cilic får det verre i neste kamp, hvor han møter verdenstreer og fjorårsfinalist Novak Djokovic. Jeg tror Djokovic tar seg greit av Cilic sin kraft. Kroatia mot Serbia setter en ekstra spiss på det oppgjøret.

Andre interessant kamper i tredje runde, og mine vinnertips i fet skrift:
Blake – Fish
Monfils – Nalbandian
Ferrer – Nishikori
Del Potro – Simon
Nieminen – Gonzalez
Robredo – Tsonga
Davydenko – Tursunov
Stepanek – Federer (han har slått Federer på grus i år)

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar