Synd for Sofia

Tennis på tv:
Jelena Jankovic – Sofia Arvidsson 6-3, 6-7, 7-5
2. runde, US Open

Finnes det noen kjedeligere topp 10-spiller enn Jelena Jankovic? Jeg så kampen mot Arvidsson (nummer 63 i verden), og håpet inderlig at svenska skulle vinne. Jankovic har et lidende kropsspråk, og spilte en daukjedelig tennis: Hun holdt ballen i spill og satset på at Arvidsson skulle knekke sammen på den store arenaen.

Det gjorde hun heldigvis ikke. Arvidsson er temmelig treg, og har lite nettspill å vise til. Derimot har hun noen fine grunnslag fra begge sider. Jeg falt spesielt for backhanden hennes, som hun nesten uten unntak slo diagonalt, flatt, og la seg skikkelig inn i slaget. Arvdisson hadde også noen fine, korte, krossede forehander ut av banen.

Jankovic fikk en stor ledelse både i andre setts tie-break og i tredje sett, men klarte ikke å avgjøre det før Arvidsson servet på 5-6. Før den tid hadde Jankovic himlet med øynene, lagt seg teatralsk ned på banen etter en lang ballveksling og sett temmelig utilfreds ut.

Til nå har jeg sett serberne (serberinnene?) Ivanovic og Jankovic i årets US Open, og ingen av dem overbeviste. Etter kampen sa Jankovic blant annet dette (legg merke til den grenseløse selvmedlidenheten):

“For me to play three hours, it’s amazing at this moment, because I haven’t been training as hard as I want to,” Jankovic admitted. “I’m now training to get that, but, you know, it takes time. It’s not going to happen overnight. So I need, still, you know, a lot of days to get better and better. I feel that I’m improving, but, you know, it’s going to take some time.”

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Jeg må innrømme jeg ikke har sett mye av Jankovic, men er hun virkelig så kjedelig som mange skal ha det til? Jeg kikket litt på semifinalen hennes og synes til tider hun spilte meget bra fra grunnlinjen. Greit nok at det ikke er like mye glitter rundt henne som Ivanovic, Williams søstrene osv, men selve spillet til Jankovic viker for meg å være solid og underholdende nok.

    Jeg elsker å se god idrett og tennis er blant favorittgrenene, og i mine øyne bedriver Jelena meget god idrett.

Legg igjen en kommentar