Livet i HD

Siden jeg kommer til å bruke mer og mer tid innenfor husets fire vegger (barn nummer to på vei), har jeg skaffet meg HD-pakken som Lyse tilbyr. Som resten av befolkningen har jeg kjøpt et tv merket HD ready, og da trodde jeg at alt var hunky dory.

Det er selvsagt ikke så enkelt. I spesifikasjonene for tv-en sto det at skjermoppløsningen min var 1366×768, noe som visstnok er en bastard i HD-sammenheng. Ja, ja, hvis HD-bildene viste seg å være elendige på skjermen min, var det bare å avblåse abonnementet og sørge over noen få hundrelapper ut vinduet.

Jeg har sett HD-bilder hos tv-forhandlere før. Jeg kjøpte mitt fjernsyn før jul i fjor (det har siden den gang sunket med 3500 kroner, herlig), og da viste butikkens fjernsyn fortsatt de analoge tv-signalene fra det gamle sendenettet. Disse så, som vi alle husker, elendige ut på flatskjerm. Nå har jeg digital-tv, og forskjellen mellom disse sendingene og HD-sendingene var ikke så enorme. Men de var merkbare, spesielt på Eurosport sine OL-sendinger. OL i HD var nydelige greier, og Eurosport skal sende US Open også i dette formatet. Eurosport skiftet format fra 4:3 til 16:9 i sommer, og det er også en klar forbedring. Tidligere ble tennisbanen strukket langt ut, og hodene til spillerne så enorme ut.

Noen få uker til US Open, og jeg håper å få sett litt HD-tennis fra Beijing også før den tid.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar