Et elegant karakterdrap

Slate.com er et av beste stoppestedene for kvasse artikler om det meste.

De er best på politikk og kultur, og ved en tilfeldighet oppdaget jeg at de også skriver om idrett av og til. Og da er det selvsagt ikke Reuters/ATP-meldinger kamuflert som eget stoff (en velkjent øvelse på mange nettaviser), neida, skikkelige greier: En av de mest bitende artiklene jeg har lest på en stund var nedsablingen av snille Michael Chang, med den herlige tittelen Why I hate Michael Chang.

Sinne får fram det beste i mange skribenter. Høydepunkt:

Chang didn’t defy Chinese stereotypes; he simply ushered them into the arena. He was hardworking, intelligent, humble, forever prepubescent. His parents, Joe and Betty, were research chemists. His older brother, Carl, went to Berkeley. When the boys were young, Joe, in what seems to me to be classic Chinese cheapskate fashion, scrimped by taking notes during Carl’s lessons so that he could replicate them for Michael afterward.

Ouch. Her er det mest berømte klippet fra Changs karriere: Kampen mot tre ganger French Open-vinner og badass extraordinaire, Ivan Lendl. 17 år gamle Chang er full av kramper i femte sett, da han gjør dette:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KU2-jsRJRJE]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar