En herlig nervekrig

Tennis på tv:
Elena Dementieva – Dinara Safina 3-6, 7-5, 6-3
Finale, OL i Beijing

Jeg fikk sett siste settet av denne finalen, hvor begge spillerne var nervøse og hadde vanskelig for å holde serven sin. Safina slo masse dobbeltfeil og sto for langt bak i banen i duellene. Dementieva sto nærmere grunnlinjen og fikk bedre vinkler på slagene sine, og jeg tror det bidro sterkt til seieren. Safina måtte løpe mye mer, og hadde en del utrudd og racket-kast som storebror Marat ville nikket anerkjennende til.

Dementieva er OL-ringrev nå. Hun tok sølv i Sydney 2000. Med denne seieren stoppet hun Safinas seiersrekke på 15 kamper, og melder seg som en outsider til US Open om 14 dager.

Russland ruler årets OL-tennis for kvinner. Vera Zvonareva tok bronse.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Gøy for Dementieva dette. An en eller annen grunn har jeg sansen for henne. En veldig god spiller men kanskje ikke helt god nok til å vinne en grand slam, selv om hun har vært i et par finalen. Tipper denne seieren betyr enormt mye for henne.

Legg igjen en kommentar