Der røyk OL også

På en av NRKs eminente kveldssendinger fra årets Wimbledon hadde de fått et eksklusivt intervju med Roger Federer. Det varte i ca. et halvt minutt. På den tiden rakk Federer å si at han ikke var enig med dem som mente han var på en nedtur, for dette var den viktige delen av sesongen hvor han skulle gjøre det godt: Wimbledon, OL og US Open.

Nå gjenstår bare US Open som en vinnermulighet for Federer, og jeg kan ikke se hvordan i all verden han skal klare å vinne der. Han har tapt alle de viktigste kampene i år, pluss en haug med uviktige kamper. I dag tapte han kvartfinalen i OL mot James Blake, som han hadde slått åtte ganger på rad tidligere.

Hvordan kunne det skje? Jeg var på jobb, og fikk bare sett et sammendrag på NRK2. Blake så ut til å gjøre lite feil, og han forsvarte seg godt. Federer sine killerslag ble ville forsøk som gikk langt ut. Blake tok en komfortabel ledelse i andre sett, men Federer klarte å klore seg fast i settet og til et tiebreak. I et annet år enn dette ville Federer tatt kommandoen her, men Blake vant det uten problemer. Federer har ingen aura rundt seg nå, ingen X-faktor som får spillerne til å skjelve. Han har en lang vei foran seg før han er verdens beste igjen.

Federer har et grusomt 2008. Etter US Open er det kanskje smartest å ta en pause fram til ATP-sluttspillet, og droppe alle teite oppvisningskamper han har sagt ja til.

Flere favoritter ute i Beijing: Begge Williams-søstrene tapte.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar