Dametouren i minikrise

All oppmerksomhten er fortjent nok på Rafael Nadal denne uken, som kommer til å gjøre slutt på Federers fire og et halvt år lange regjeringstid. Det er lenger enn de fleste norske regjeringer…

Dametouren sliter. Etter at Henin la opp i vår, har ingen stått fram som en klar arvtaker. Ivanovic vant French Open, men har gjort lite etter det. Venus Williams vant Wimbledon, men kan ikke lenger slåss om førsteplassen på rankingen. Sharapova er mye skadet og Dementieva/Safina/Kuznetsova klarer ikke å ta det siste skrittet til toppen. Illustrerende nok er det ingen damespillere som har vunnet mer enn tre titler i år. Det er oppsiktsvekkende lite.

Denne uken var det faktisk så ille at Jelena Jankovic kunne blitt verdensener dersom hun hadde nådd finalen i Montreal. Ingenting galt om Jankovic (hun er vittig og sjarmerende og forbløffende ærlig), men hun har aldri spilt en Grand Slam-finale. Sjansen til å bli verdensener glapp i Montreal da hun tapte for Dominika Cibulkova. Nei, jeg har heller aldri hørt om henne før.

Jeg lurer på hva Henin tenker nå. Selv i utbrent tilstand ville hun hatt en meget god sjanse til å vinne US Open og OL.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Må nok rette litt på deg her, ifølge tennis.com vil Jankovic bli den nye verdensener om en ukes tid selv om hun røk i kvarten. Jeg er enig i at WTA-touren trenger en spiller som klarer å profilere seg (på tennisbanen) og være stabil lenge nok til at man faktisk kan få en såkalt verdensener som faktisk har prestert noe mer enn å komme til kvart/semifinale hver uke gjennom hele året.

  2. Men på den annen side er det litt gøy at det er såpass mange som kan vinne til enhver tid. Jeg ser ikke for meg at det er noen som er gode nok til å dominere over en lang periode. Tror vi får mange ulike vinnere på damesiden de neste årene, og det er greit nok for meg så lenge tennisen de spiller er såpass god og underholdende.

  3. Ja du har ikke den eller de stjernespillerene som mester alle slag, og som spiller feiende flott offensiv tennis. Men synes jevnt over nivået er blitt bedre, og at damene er bedre trent nå i likhet med de fleste andre idrettsutøvere. Synes de på toppen i wta spiller litt likt. De fleste står på grunnlinjen og pumper i vei. For meg virker det som om det er flere som har et høyt nivå på grunnlinjespillet, men at den store variasjonen kanskje mangler.

Legg igjen en kommentar