Tilbake fra ferie

Jeg er tilbake i heimen akkurat i tide til å følge innspurten av Wimbledon. De siste sju dagene er blit tilbrakt på ei hytte i Søgne, med skurrete varianter av TV2 og NRK som eneste TV-tilbud. Været har vært for bra til Wimbledon-kikking.

Det lille jeg har fått med meg, er semifinalene til Williams-søstrene. Begge var så overlegne i sine kamper at det aldri ble spennende. At Elena Dementieva er ranket over Serena og Venus på gras, er nok bare et utslag av britisk humor. Finalen mellom søstrene skal jeg kankje se, men jeg har ingen forhåpninger til den. Kampene mellom dem er som regel fulle av feil og små sammenbrudd. Den innbyrdes statistikken viser 8-7 til Serena. Jeg har en følelse av at Venus tar årets finale.

Apropos NRK, så har jeg likt Nachspiel-sendingene deres om kvelden. Min eneste lille klage er at de aldri viser trekningen. Det burde de gjort fra åttendelsfinalene og innover, sånn at folk vet hvem som møter hvem framover. Forresten glimrende med de små analysene som Øyvind Sørvald har innimellom settene i direktesendingene.

Jeg fikk sett deler av Federers kamp mot Safin i dag. Federer virker pigg. Jeg så Schüttler yppe seg mot Nadal i den andre semifinalen, som han selvsagt var sjanseløs i. Likevel var ikke Nadal spesielt imponerende i de glimtene jeg så mot tyskeren. Federer fikk bank mot Nadal i Paris for en måned siden, men jeg tror ikke det betyr så mye nå. Nadal klarer ikke å løpe opp så mange baller her. Federer får mer betalt for serven, og Nadals overskrudde baller spretter ikke så høyt. Jeg har en følelse av at Federer tar seks på rad, selv om jeg ikke vil sette store penger på det.

Serena – Venus. Federer – Nadal. Wimbledon-arrangørene er nok storfornøyde.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Jeg har sett fryktelig mye (altfor mye?) wimbledon, og både Federer og Nadal har imponert stort. Bortsett fra i dag synes jeg faktisk Nadal har virket ørlite sterkere og spesielt mot Murray var han enorm. Mitt tips er Nadal 3-1 eller 3-2, men alt kan naturligvis skje når disse gigantene møtes.

    Jeg har hele tiden trodd på Serena i årets wimbledon og gjør det fortsatt selv om Venus har sett meget bra ut de to siste kampene. Så jeg går for Nadal og Serena Williams.

    Ellers har det vært meget bra dekning av NRK og SportN. På kveldstid har jeg sett kampene på internett og det har vært helt genialt. Med sensending på tv hver kveld håper jeg disse to ukene har vært med på å skaffe noen nye tennis fans og spillere.

  2. Jeg bommet litt på Serena tipset mitt. Selv om hun blåste Venus av banen i starten, hadde storesøster bra kontroll når hun kom litt foran. Spilte taktisk smart og virket veldig rolig. Imponerende at hun vant i år igjen. Det hadde jeg ikke trodd.

Legg igjen en kommentar