Før finalen

Jeg kunne sammenlignet slagene til Nadal og Federer, deres vei til finalen, tidligere kamper og bla bla bla, men alt det der finner du andre steder på nettet. Jeg nøyer meg å si at det kommer til å bli en tett kamp, hundre prosent sikkert ikke en tresetter. Nadal har for gode grunnslag og Federer for gode server til at det kan skje.

Nadal var helt middels mot Schüttler i semifinalen. Uheldigvis for Federer pleier Nadal alltid å spille godt mot sveitseren. Men husk: Det er to og et halvt år siden Nadal slo Federer på noe annet enn grus, i Dubai 2006. Siden den gang har Federer slått Nadal to ganger i Wimbledon og to ganger på hardcourt. Jeg tror Federer klarer det igjen. Jeg tror Federer er mindre stresset i år enn i fjor, da han skulle kopiere Borgs fem på rad.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Er det mulig å være mindre stresset nå enn sist 🙂 Hvordan er det i hele tatt mulig å sove kvelden før man har mulighet til å suse inn sin 6. strake Wimbledon seier, ikke vet jeg. Og midt oppi det hele en fremadstormende, supertent og livsfarlig, gressbitende Nadal. Og med tanke på alle bemerkninger av kritisk art som har svirret rundt Federer – om en dårlig sesongåpning, om at hans tid er forbi, og alt dette. Skal noe bevises i motsatt retting er jo tiden for det nå. Og tangere Borgs rekord i fjor var ikke bare godt spill, men psykisk overprestasjon. Det må da være dette som kjennertegner en god tennisspiller, dette psykiske mener jeg, i hvert fall slik enn legmann som meg ser det. Og Federer har dette psykiske inne, fremdeles, og jeg tror han har gode muligheter til å overgå alt av rekorder i Wimbledon. Tipper det ender i 2009 med syv strake 🙂 Jeg gleder meg nå vanvittig til dagens finale.

  2. For en kamp til nå! Jeg har gjennom hele finalen vært ganske sikker på Nadal seier, men han virker forstålig nok litt frustrert akkurat nå. Det som er ekstra gøy er at de har så ulik spillestil. Nadal maler i senk, men kanskje klarer han ikke å holde det samme trykket nå i femte sett. Jeg liker begge spillerene men håper vel egentlig mest på Nadal denne gangen.

    Det er regnbrudd akkurat nå. Kanskje blir dette avgjort i morgen.

  3. Så var kampen over. Et vanvittig kjør og nervepress til tusen. Jeg lurer på hvordan det i det hele tatt er mulig å prestere slikt som disse spillerne under slikt press, men det jo ikke for ingenting de dominerer tenniseliten og utmerker seg fra andre spillere. Har aldri opplevd maken til drama. Om det ble brudd i rekka til Federer så håper og tror jeg at han kommer tilbake igjen. Jeg er nå egentlig fan av begge disse spillerne og unner såvisst at Nadal tok det lengste strået denne gang.

Legg igjen en kommentar