Den harde lokale tennishverdagen

Jeg fikk en tekstmelding fra en kamerat i dag, han var ganske sikkert oppildnet av den fantastiske finalen mellom Federer og Nadal: Han var interessert i tennis når som helst denne uka. Så jeg gikk i gang med å booke en tennisbane i Stavanger-regionen. Det bor 120.000 i Stavanger, 60.000 i Sandnes og ganske mange på Sola og Randaberg også. I et hvilket som helst annet europeisk land ville det vært et hav av tennisbaner i et så folkerikt område. Her på berget er det klin umulig å finne en bane. Etter at Stavanger stadion ble revet, forsvant de eneste offentlige tennisbanene i Stavanger.

Jeg ringte til Stavanger tennisklubb. Etter et minutts venting fortalte automatstemmen at alle de ansatte var for opptatt til å besvare telefonen. Forlokkende, så je prøvde igjen noen minutter etter. Samme svar. Jeg begynte å mistenke tennishallen for å være stengt, så jeg gikk til klubbens hjemmeside for å se om det var tilfelle. Den nitriste hjemmesiden ga ingen svar. Jeg klikket meg til Klubben vår i venstremargen, og deretter på åpningstider. Der sto denne meldingen:

Sommeråpning av Tennishallene frem til 30. juni:

Fredager stenger vi kl 18:00, lørdager stenger vi kl 17:00, søndager som normalt.

Vanlige åpningstider:

Stavanger Tennisklubb tilbyr følgende åpningstider:

Mandag – Torsdag        08:00 – 22:00
Fredag                       08:00 – 18:00
Lørdag                       10:00 – 17:00
Søndag                      10:00 – 21:00

Varer someråpningen fram til 30. juni, da sommeren egentlig begynner? Eller hvordan henger det sammen? Når åpner i så fall hallene igjen? For folk som er medlem av tennisklubben er det mulig å bestille utebaner på Hafrsfjord. Jeg er ikke medlem, og det er en pokersjanse å planlegge noen som helst uteaktivitet om sommeren på Vestlandet. Det vet alle.

Så jeg ringte til Tennisland i Sandnes i stedet. De har ikke tennisbane lenger. Banen er erstattet av volleyballbaner.

På Sola Racket Senter var det ingen som tok telefonen.

Randaberg Tennisklubb fulgte racketsenterets filosofi: Ingen å få tak i der heller.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar