Årets verste kamp

Tennis på tv:
Igor Andreev – John Isner 3-6, 7-6, 7-5
2. runde, Cincinnati Masters

Som tennisfan ser jeg verdien i de aller fleste kamper. Jeg finner som regel noe å glede meg over. Men kampen Andreev-Isner er jeg glad for at jeg bare fikk sett avslutningen av, for det var grusomt.

Det er to mye omtalte slag jeg har gledet meg til å se: Andreevs forehand og Isners serve. Begge går for å være gode. Andreev sin forehand fikk jeg nesten ikke sett, for han slo den stort sett langt ut. Slaget manglet både Nadals presisjon og Gonzalez´råskap, og jeg lurer på hvorfor den har et så godt rykte.

Isner er høy, og får mye gratis i serven på den måten. Andreev sto tidvis bak i reklameskiltene for å returnere på det raske underlaget. Dekket er så raskt at Isner servet 27 (tror jeg det var) ess på tre sett. Det er mye.

Resten av Isners spill var en lidelse. Han hadde null selvtillit i grunnslagene, med en krøkkete forehand helt uten selvtillit og en tohåndsbackhend helt uten sting. Likevel var det han som hadde overtaket i de fleste grunnlinjeduellene, og hadde masse sjanser til å bryte russeren. Andreev var bakpå i de siste gamene, men brøt Isner helt på slutten og tok kampen.

Grusomme greier.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar