Tre viktige måneder

Det er sagt så mye fornuftig om finalen i French Open at jeg lar temaet ligge. De neste tre månedene blir helt avgjørende for 2008.

Federer har vunnet én tittel i år, en lusen turnering i Estoril. Nadal og Djokovic har en Grand Slam hver, og to Masters-turneringer hver. Med andre ord: Federer må vinne mye framover for å kunne feire nyttår på toppen av rankingen. Til tross for bare en pokal, har Federer semifinalen fra Australia og finalene i Monte Carlo, Hamburg og Paris å slå i bordet med. Han er ikke håpløst langt bak.

Det mest bekymringsfulle med Federer nå, er at han ser ut til å spille helt uten glede og gnist. Perioden mellom Wimbledon og US Open pleier å være den tiden av året han gjør et rykk i rankingpoengene. Både Nadal og Djokovic har slitt med avslutningene av sesongene sine før. Nadal har pleid å forsvinne etter Wimbledon, og Djokovic var helt sluttkjørt i ATP-sluttspillet i fjor. Det blir interessant å se hvor mye de har på tanken herfra og inn.

Wimbledon 2008 blir den viktigste turneringen Roger Federer spiller på mange år. Vinner han den, tror jeg US Open i august/september kommer til å avgjøre hvem som ender 2008 som nummer én i verden.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Federer virker faktisk så humørløs om dagen at jeg er litt redd han tar «en Henin» og legger racketen på hylla snart. Jeg håper naturligvis ikke det men det kan argumenteres for at det er logisk. Han virker litt lei og umotivert. Jeg tror ikke han ser for seg han kan vinne French Open så lenge Nadal spiller. Han har sikker lyst på rekorden til Sampras i antall slam’s men er dette nok for å holde koken? Vel, håper alt dette er total skivebom fra min side.

    Ellers vil jeg følge opp Øystein sitt gode poeng om at Federer faktisk skal spille i Stockhom Open i år. Jeg burde absolutt reist der men vi får se hvodan det passer. I Catella Swedish Open i Båstad som spilles i juli kommer spillere som David Ferrer, Tomas Berdych, Jonas Björkman, Thomas Johansson, Nicolas Lapentti, Gael Monfils, Carlos Moya, Jarkko Nieminen, Tommy Robredo, Marat Safin og Robin Söderling. Så mye bra tennis hos naboen som vi kan reise å se på.

    Reiser man til London akkurat nå kan man se Nadal, Murray, Safin, Hewitt, Roddick, Gonzales, Ancic osv. De spiller i The Artois Championships.

    Ellers er det herreturnering i Nottingham i neste uke. På damesiden spiller blant annet Jankovic i Birmingham snart og Ana Ivanovic spiller i Eastbourne nå like før wimbledon. Så utrolig mye bra tennis «rett rundt hjørnet».

Legg igjen en kommentar