Spådommer: Wimbledon, herreklassen

Dette er turneringen hvor Roger Federer skal vise hva han er verdt. Alle tapene i sesongen til nå vil se mindre dramatiske ut dersom han vinner. Gjør han ikke det, vil snakket om nedturen bare vokse i styrke. Ryker han ut tidlig, kan vi virkelig begynne å snakke om en karriere på bratt nedoverkurve.

Trekningen ble gjort i dag. Sånn ser den ut:

1. kvartal: Federer, Söderling, Monfils, Hewitt, Gonzalez, Berdych, Kohlschreiber, Llodra, Ancic. Jeg ser at en del kommentatorer skriver om Federers harde trekning, og han har noen gode navn i sin kvadrant. Men ærlig talt: Federer er kanskje ikke i sitt livs form, men går det an å tro i fullt alvor at Robin Söderling skal kunne ta TRE sett mot verdenseneren på gras (i så fall i andre runde)? Eller Nishikori/Monfils? Beklager, jeg ser det bare ikke for meg. Ja da, her er både Hewitt, Kohlschreiber og Berdych også. De er barnemat for Federer, og gir ham i beste fall litt oppvarming for større ting.

2. kvartal: Djokovic, Safin, Ferrero, Baghdatis, Lopez, Nalbandian. Hørte jeg en snorkelyd der bak? Djokovic får en billig reise til semifinalen fra denne delen av trekningen. Der møter han trolig Federer, i det som er nødt å bli en kanonkamp. Alt annet enn Djokovic-Federer i semifinalen er en sensasjon.

3. kvartal: Roddick, Mahut, Blake, Mathieu, Davydenko. Igjen: Easy piecy, denne gang for Roddick. Masse ukjente folk og latinere som ikke har en sjanse. Verdensfirer Davydenko prioriterte en grusturnering i stedet for gras som oppvarming, og det viser hvor seriøst han tar Wimbledon.

4. kvartal: Gasquet, Fish, Haas, Murray, Stepanek, Youzhny, Isner, Gulbis, Nadal. Runde to mellom Isner/Gulbis mot Nadal bør bli morsomt, for begge er store menn som slår hardt og server enda hardere. Neppe nok til å slå Nadal, men kanskje ta et sett. Stepanek og Youzhny er også i nærheten av Nadal, og jeg tror de også kan yppe seg mot Nadal.

Wimbledon.org om trekningen
Jon Werteim om trekningen

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar