Sjokk i alle retninger

Jeg så de to siste poengene av Maria Sharapova sitt tap mot spilleren som jeg allerede har glemt navnet på (sjekke, sjekke: Kudryavtseva. Ranket 154 i verden). Hvis noen klarer å erindre en større bombe i Wimbledon-sammenheng, er jeg lutter øre.

Sharapova servet på 40-40 og 4-5 i andre sett, etter at hun tapte det første 2-6. Det er ikke tidspunktet for å hive inn en dobbeltfeil. Det var akkurat det hun gjorde. Så hadde Kudryavtseva matchball, hvor Sharapova igjen bommet på førsteserven. Andreserven var en fløteball som Kudryavtseva (det begynner å sitte i fingrene nå) tok kontroll på. Vekk med Maria. Sharapova sin pressekonferanse er verdt å lese. Hu er ei proff dame, og veldig sympatisk i mine øyne.

Så noen timer senere tapte Roddick i fire sett mot serbiske Janko Tipsarevic (7-6, 5-7, 4-6, 6-7) . Som du sikkert husker, var Tipsarevic mannen som nesten slo Federer ut av Australian Open tidligere i år. Han er en solid spiller som ikke har respekt for noen. For Roddick er dette bunnpunktet i en dårlig periode som har vart i noen måneder. Dersom du hadde satt en hundrings på at Sharapova og Roddick skulle tape, kunne du bestilt deg bord på byens beste restaurant i kveld.

Tipsarevic i intervjuet etter kampen:

Today I could see that he was tight, and this is one of the reasons why, especially in the important moments, I made him play. I didn’t try to hit great shots like impossible, down the line shots or something like that, which I’m proud of myself.

Tipsarevics seier betyr at en av disse kommer til å spille semifinale: Tipsarevic, Tursunov, Garcia-Lopez, Schüttler, Mathieu, Cilic, Melzer, Clement. Ingen av disse har spilt semifinale i Wimbledon før. Clement og Schüttler har begge fått bank i en Australian Open-finale mot Andre Agassi, men det er mange år siden.

En av disse ukjente mennene kommer sannsynligvis til å møte Nadal i semifinalen. Til tross for alle overraskelser, har Nadal en vrien trekning: I dag tapte han ett sett mot Gulbis, og i neste runde venter Kiefer før Youzhny/Stepanek. Hvis Nadal vinner i år, kan ingen gi æren til en lett trekning. Dersom Nadal slår Kiefer og Youzhny/Stepanek, får han Haas/Murray/Gasquet i kvartfinalen.

Peter Bodo: All kinds of ugly
Jon Wertheim om saken

Og en ting til: James Blake er også ute. For en torsdag.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Det var vel egentlig ikke et sjokk at Ivanovic tapte i dag så svakt som hun har spilt til nå. Jeg holder Serena Williams som favoritt til å vinne, men innrømmer glatt at det er endel spillere jeg ikke har sett nok til å kunne bedømme (Jankovic, Kuznetsova, Dementieva osv).

    På herresiden ser Ancic farlig ut. Jeg hadde faktisk tenkt å tippe han som outsider før turneringen startet men det er lett å si nå. Den gode serven hans kan drive både Federer og Nadal til vanvidd tror jeg, og det kan tenkes at de vil «gi opp» hvis han dundrer inn ess etter ess. Men over fem sett finner de vel ut av han til slutt.

    Murray ser også bra ut. Jeg var faktisk imponert over grusspillet hans her tidligere og det virker som han har litt mer roen om dage. Safin er også fint i siget men jeg er en av dem som tror det snart stopper opp for han.

Legg igjen en kommentar