Nadal i kjempeform

En av de beste dokumentarfilmene jeg har sett, er When we were kings, om tittelkampen i tungvektsboksing i 1974. Muhammad Ali skulle bokse mot George Foreman i Zaire. Et sted i filmen forteller George Plimpton (eller muligens er det Norman Mailer, jeg er ikke sikker) om Ali som skulle gå for å trene. For å komme til sitt treningslokale, måtte han gå forbi Foremans punchingbag, som var blitt slått så hardt at det var et stort søkk på midten av den. Ali så rett forbi. Foreman var favoritt, men det var Ali som vant kampen.

Jeg vet ikke om Roger Federer ser Rafael Nadals kamper, men jeg tror han ville blitt litt bekymret med tanke på Wimbledon-turneringen. Jeg fikk bare sett et kvarter som Nadal spilte mot Roddick på lørdag i semifinalen i Artois-turneringen. På 5-5 begynte Roddick å bli stressa. Nadal hadde kommandoen i alle duellene, og latterliggjorde Roddicks serve ved å slå fire forehandvinnere direkte på returen. Roddick ble brutt og tapte settet.

Nadal var bedre i alt, og Roddick så både treg og klønete ut. I dag vant Nadal finalen mot Djokovic i strake sett. Ja, Djokovic spilte også en fantastisk kamp, ifølge BBC. «In 30 years of the Artois Championships can you remember a better final?»

Samtidig vant Federer endelig en turnering igjen, mot Kohlschreiber i Halle, Tyskland. Federer gikk gjennom den turneringen uten å tape et sett, men motstanderne Berrer-Vackec-Baghdatis-Kiefer-Kohlschreiber oser ikke akkurat av kvalitet heller.

Wimbledon begynner 23. juni.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Nadal kan meget vel vinne wimbledon i år. Ettersom det er 5 sett der har han er fordel i form av sin enorme fysikk og utholdenhet. Jeg tror faktisk Nadal har en bedre mulighet enn Federer til å vinne alle de 4 ulike grand slams. Han har vel bare vunnet french open til nå, men i løpet av de neste årene tror jeg han kommer til å vinne flere enn den og når du kan slå Roddick og Djokovic på gress kan du absolutt vinne her også.

Legg igjen en kommentar