Hva hadde Mats Wilander og Bjørn Borg røykt før Eurosport-sendingen hvor de slo fast at Roger Federer hadde en meget god sjanse til å slå Nadal i finalen?

I’d like to know. 1-6, 3-6, 0-6 er et knusende slag mot Federer. Er dette slutten på Federer-epoken?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

7 kommentarer

 1. Det er nok slutten i den grad at han ikke kommer til å dominere lenger. Men bortsett fra på grus har han vel forsatt det høyeste beste nivået av alle. Han mistet fort motet i dag og det var skuffende, selv om det kan forstsås når vi vet hvor god Nadal er.

  Selv om jeg tror Federer kommer langt både i wimbledon og US Open er jeg slettes ikke sikker på at han vinner disse turneringene. Han virker ikke like supertent lenger og spiller også mer ujevnt og ukonsentrert.

 2. Forsåvidt enig med Kjetil her. Federer er vel favoritt i Wimbledon, men Rafa virker veldig selvsikker nå. Spennende å se hvordan han kan dra med seg dette til Wimbledon. Men er det ikke enormt skuffende når det ser ut som Federer mest av alt kunne tenkt seg å ikke være der gjennom omtrent hele første og tredje sett av en GS-finale? Foruten noen vannvittige poeng i tredje og fjerde game i andre sett synes jeg det virket som han ikke evnet å mobilisere noe i det hele tatt. DET er skuffende. All ære til Nadal som har vært utilnærmelig hele turneringen, men finalen var en stor skuffelse. (Mye oppgulp av posten over her, så kunne vel egentlig bare føyet meg til den:-))

 3. Jeg var på tur og jobbet i dag, så fikk bare sett det andre settet. Nadal gjorde sin første upressede feil i det settet i det sjuende gamet. Mot sånn stabilitet hjelper ikke all verdens taktikk. Nadal er faktisk best når Federer angriper. Når Nadal fikk baller midt i banen nær grunnlinjen, var han ikke så kreativ. Men så snart Federer prøvde på noe stilig, svarte Nadal med sine syke vinnerslag fra alle kanter.

  Federers trøst må være at det ikke er noen andre som er soleklart bedre enn ham på grusen. Det virker ikke som det er noen på gang heller. La oss si at Federer spiller i fire år til. Det er ikke umulig at Nadal uteblir med skade ett år, og da er Federer en favoritt.

 4. Bare gøy med flere synspunkter selv om de er aldri så like. Som deg er jeg også skuffet over at Federer ble såpass likegyldig. Hadde han spilt slik han gjord tidligere i turneringen kunne han tatt mange flere game og kanske ett sett og to. Men kanskje det er nettopp det at det var Nadal på andre siden som gjorde utslaget. Hvis Federer spiller svakt mot andre vet han likevel at han kan hente det inn. Det samme kan han umulig tenke mot Nadal som er så vanvittig sikker og sterk. Per dags dato er Djokovic min favoritt til wimbledon men føler på meg det kan bli en turnering med mange overraskelser.

 5. Først av alt vil jeg si at Nadal, med den formen han er i, ville ha vunnet uansett spill fra Federer. Makan til evne til å få tilbake enhver ball med god lengde er sjelden vare.
  Det at Federer ser ut til å miste motet er ikke så rart, men likevel skuffende. Skulle tro han var forberedt på dette etter å ha tapt tre år på rad på akkurat samme bane.

  Synes likevel at jeg tidvis så tendenser til en taktikk med å legge høye baller mot midten av grunnlinjen for å nullstille duellene, få tid til å komme i posisjon og ikke gi Nadal så gode vinkler å spille på. Slikt er sjelden å se fra Federer og han har vel aldri hatt bruk for det. Sammen med å gå mer rundt backhanden virket dette som en del av en ny taktikk, men ikke noe han klarte å gjennomføre helt. Grunnen til det er nok todelt; Nadals råe spill og det at det definitivt ikke er Federers spillestil. Når man spiller en stil man ikke er vant med blir det vanskelig å komme helt i rytmen, og det så man også når Federer prøvde å gi på ekstra, da endte han ofte med å gi bort alt for mange poeng. Helt sikkert vanskelig å vente på ekstra god muligheter, spesielt når den på andre siden heter Nadal.

  Litt skuffende kamp, men ikke overraskende.

 6. Det er fint med litt aktivitet her, det er ikke så ofte man får diskutert tennis i hverdagen. Fint initiativ med denne bloggen. Nå ser jeg frem til noen heftige uker med EM-fotball, oppvarmingsturneringen i Queens og så selvfølgelig Wimbledon.

  Jeg regner med at folket har fått med seg at selveste Federer tar turen til Stockholm Open i oktober? Nalbandian stiller også, så dette kan bli bra. Billettprisene er overraskende lave, selv for finaledagen. Se http://www.ifstockholmopen.se for mer info.

Legg igjen en kommentar