Djokovic ute

Well, Novak Djokovic, du får ta å deg den spisse hatten og stille deg i dumrian-kroken. Det tar seg dårlig ut å være så tøff i trynet den ene dagen, og så tape i strake sett mot Marat Safin i andre runde. Ok, Safin er på sitt beste på Federer-nivå, men det er langt mellom de dagene nå. Og er det ikke et poeng å prøve å gi inntrykk av hvem som er nummer tre i verden, og hvem som ikke er det? Jon Wertheim om saken:

I thought Djokovic played a lazy — dare we even say cowardly? — match. Bad body language, little tactical adjustments, a symbolic double-fault on match point.

Dette er aller best nyheter for Roger Federer, som er kvitt Djokovic på sin side av trekningen. Safin møter Seppi i neste kamp, og deretter Zverev eller Wawrinka. Faktisk er Safins side av trekningen så svak at han kan nå en semifinale. Disse er ikke noe å være redd for: Baghdatis, Bellucci, Stadler, Lopez, Reynolds.

Jeg spår Safin til semifinale. På NRKs utmerkede Nachspiel-sending fra Wimbledon, så jeg Djokovis si at han er mentalt sliten. Vi er knapt halvveis i sesongen, så det lukter ikke akkurat verdensener av slike uttalelser. Samtidig kan han få en god pause nå før den amerikanske hardcourt-sesongen. Djokovic taper mye rankingpoeng med dette tidlige tapet (han var semifinalist i fjor), og har mye å forsvare når ATP-touren fortsetter i USA etter Wimbledon. Stay tuned.

Wimbledon.org: Sensational Safin even surprised himself
Steve Tignor: His day in court

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar