Ingen gruser Nadal

Rafael Nadal vant i tre sett mot Federer i finalen i Hamburg – 7-5, 6-7, 6-3. Da jeg prøvde å se på SportN, viste de dansk fotball, så jeg fikk ikke med meg noe av finalen. (BBC har en god rapport – kan ikke fatte at Federer klarer å kaste bort en 5-1-ledelse!!!)

Bare en skade kan stoppe Nadal fra å vinne French Open fire ganger på rad, det samme som Borg klarte (78-81). Likevel bør Federer være begrenset optimist. Jeg mener han er verdens nest beste på grus, og jeg ser ingen andre enn Nadal og kanskje Djokovic som kan ta tre sett fra verdenseneren på grus. Og Nadal må tross alt vinne seks kamper før han møter Federer i Paris (som selvsagt også må vinne seks kamper for å nå finalen).

Federer har hatt en ok grussesong, selv om han tapte i dag. Han tapte for Nadal i finalen i Monte Carlo og i dag i Hamburg, og mot Stepanek i to tie-breaks i Roma. Jeg tror Federer og Nadal møtes igjen i finalen i Paris. Det spennende er hvordan sesongen utvikler seg derfra, og hvor mye Djokovic kommer til å blande seg inn.

Uansett: Steinkult at ATP-touren har tre spillere i en klasse for seg, det skaper en viss forutsigbarhet. Ekstra gøy siden Federer, Nadal og Djokovic er så ulike som typer og spillere.

Dette var Nadals tredje tittel i år, like mange som Djokovic.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. SportN bestemte seg visst for å vise kampen fra kl 1700. Alt er tydeligvis viktigere enn tennis ser det ut som. Jaja… De skal iallefall ha kred for å sende mye direkte.

Legg igjen en kommentar