Glimt fra Hamburg

Tennis på tv:
Roger Federer – Jarkko Nieminen 6-1, 6-3
(1. runde)
Roger Federer – Robin Söderling 6-3, 6-2
Rafael Nadal – Andy Murray 6-3, 6-2
2.runde, Hamburg Masters

Jeg holder på å pusse opp et kjøkken (og det blir lenge til neste gang, vær sikker), så jeg har ikke fulgt turneringen i Hamburg så nøye som jeg hadde ønsket. Mellom rivingen har jeg sett litt av Federers to overkjøringer av våre nordiske venner, og Nadal mot Murray. SportN har rettighetene, og viser mye. Jeg har aldri sett tv-dekning av turneringen før, men bare lest rapportene om den utrolig treige grusen og det grå været i Hamburg. I år er det sol og ikke fullt så trege baner.

Jeg kom inn i Nadals kamp i andre sett, og Murray brøt direkte til 1-0. Det var lett å se at den trenden ikke kom til å fortsette, for Nadal har så mye mer å by på enn Murray. Nadal spilte som han pleier, masse overskru og kraft på en gang, perfekt forsvar og faktisk et par turer til nettet for å spille volley også. Jeg blir veldig overrasket om noen slår ham i Paris.

Hva med Federer? Han har som kjent hatt en del merkelige tap i år. Mot Nieminen og Söderling (ingen av dem spesielt gode på grus) så Federer ut til å være langt inne i en mental samtale med seg selv. Han reagerte knapt på poengene som ble spilt, enten han vant dem eller ikke. Hodet med nedover enn jeg har sett før, uten at han virket nonsjalant eller uinteressert. Federer var vekselvis aggressiv og passiv i de to kampene. På en måte var det sparringøkter for verdenseneren, han kalibrerte våpnene for senere kamper, med stoppballer, slicer, lobber og god serving.

Federer er tittelforsvarer. Han trenger en stor turneringsseier nå for å bygge selvtillit foran resten av sesongen.

Davydenko sin grussesong har en dårlig tendens: Finale i Estoril, tap mot Robredo i Roma og i dag mot Kiefer (!) i Hamburg.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

 1. Kjøpte et dagspass til atps live-dekning i ettermiddag for å se nadal spille mot moya. fikk bare med meg andre sett, 6-1 til nadal i første sier vel sitt om hvordan kampen hadde artet seg før jeg benket meg.

  nadal vant greit 6-3 i andre sett. moya misbrukte bl.a. to game-poeng på 40-0, og et på 40-15. Han satt press på nadal et par ganger, bl.a. med et par gode stoppballer og volleyer, men stort sett endte poengene til slutt med at nadal tok de etter å ha fått spillet inn i seige grunnlinjedueller. moya gjorde en del forehand-feil. det gjør ikke nadal.

  Jeg har sett lite tennis i det siste, men fikk med meg at Djokovic overtar andreplassen på atp-rankingen dersom han slår nadal i semien i morgen. personlig håper jeg han klarer det, både for å få litt (vel trengt) veksling i toppen og for at noen klarer å sette litt press på nadal før roland garros. kanskje er det faktisk mulig også. han tapte jo tidlig i forrige grusturnering registrerte jeg.

  hva tror folket om french open? regner med det er lite vits i å spørre om favoritt, men hvem er outsidere, hvem kan overraske? hadde vært moro å høre om noen har noen tips på spillere det kan være verdt å holde et ekstra øye med.

 2. De tre store kommer til å nå semifinalen. Alt annet overrasker meg. Både Federer og Djokovic kan gi Nadal kamp, men neppe vinne. Men sammen kan de klare det – den ene mørner Nadal i semien og den andre tar finalen.

  Den siste semiplassen er helt åpen. Stepanek, Roddick, Robredo, Almagro, Nalbandian, Ferrer. Det kommer mye an på trekningen.

 3. Roddick på grus – er ikke det første runde og ut me’n? Hehe. Har sansen for både Nalbandian og Ferrer, så håper de kara får det til å klaffe. Jeg unner Federer en karriere-GS, men jeg tviler på at han klarer å matche Nadal. Ser uansett frem til mange timer tennis på Eurosport (regner med at de har rettighetene?).

Legg igjen en kommentar