"Etter deg, min herre." "Nei, etter deg." "Nei, for all del, du først."

Tennis på tv:
Tommy Robredo – Nikolay Davydenko 4-6, 6-2, 7-6
Åttendelsfinale, Roma Masters

ATPDette er også lykke: Å lage seg tre knekkebrød og skru på tv-en etter leggetid, og oppdage at det er tennis der. Jeg kom inn i tredje sett, og det var en konstant kamp for å gi fra seg overtaket. Robredo tok de tre første gamene, før russeren overtok showet og tok de tre neste. På 3-3 vant Robredo et fantastisk poeng i begynnelsen, så fulgte to feil fra Davydenko og en nydelig forehandpassering fra Robredo, og et nytt break var et faktum.

Sånn fortsatte det, med stadige skifter. Robredo servet for kampen på 5-4, men klarte ikke den oppgaven. Så hadde Davydenko matchball på 6-5, som Robredo avverget med et serveess som Davydenko raust nok anerkjente selv om det var tvilsomt. Tiebreaket var mer av det samme, og sluttet typisk nok med en smash i nettet og ut fra Davydenko.

Ingen stor kamp, men grei underholdning. Romerne var tydligvis ikke så pirret over muligheten til å se verdens beste russer og den tredje beste spanjolen spille i deres egen by. Et par hundre på tribunen på kveldskampen. De satt med jakker og skjerf. Det var vel neppe mer enn 18-19 hutrende grader, regner jeg med.

Davydenko og Robredo er to spillere som kommer til å være glemt ca. 17 sekunder etter at de legger opp. Det er ingenting spennende med noen av dem, bortsett fra at kampfiksingmistanken mot Davydenko. Robredo er oppkalt etter rockmusikalen Tommy av The Who, men spillet hans er veldig lite rock´n´roll. Spanjolen ser alltid ut til å være litt seint ute, og jeg synes han mangler mye punch i slagene sine. Ingen har en så kjedelig enhåndsbackhand som Robredo.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. He-he! Ikke lett å være fornuftig å legge seg når det er god kveldtennis på tv nei. Jeg kjenner til det problemet. I mange år viste de så lite tennis men nå når dekningen er såpass god er det neimen ikke lett å luke ut noe. Det meste som viser er jo kanonspennende.

Legg igjen en kommentar