En litt lang post om French Open

Ana IvanovicFrench Open logoFørste uke av French Open nærmer seg slutten. Jeg har vært på båttur, på Bob Dylan-konsert, ute i sola og i det hele tatt brukt finværet. Det er mye lettere å benke seg foran skjermen når det høljer ute. Men da er det samtidig mange andre som vil gjøre krav på tv-en.

Dessuten er det enklere å se på tennis når man har de rette kanalene. Det eneste som står mellom meg og Eurosport er en murvegg fra 1946. Det er full av murstein, så jeg lånte et bor av naboen. Det virker som det er jern midt i veggen, for tre centimeter før gjennombruddet er det full stopp, og når jeg driller, høres det ut som huset skal rase sammen. Jeg får høre om det finnes noe rimelig dynamitt i Stavanger, så blir det fart på kablingen.

Federer/Nadal/Djokovic er alle videre til åttendelsfinalene, og virker sterke. Federer møter Julien Benneteau i åttendelsfinalen, og det er en enkel oppgave. Deretter følger Ginepri (hei, en amerikaner!) eller Gonzalez, som også er løvemat for Federer. Slik jeg ser det, får han ingen store tester før sannsynligvis Ferrer eller Stepanek i semifinalen. Stepanek slo Robredo 3,2 og 1 i dag. Det er sterkt, selv om jeg aldri har hatt særlig respekt for Robredo. En spanjol på grus er tross alt en spanjol på grus.

Nicolas Almagro er den eneste mulige fartshumpen for Nadal før semifinalen. Djokovic har det litt tøffere, med uberegnelige Mathieu i neste kamp og så kanskje nykommeren Gulbis fra Latvia. (Latvia! Hvis de klarer å få fram en toppspiller, må vel Norge også klare det?)

De russiske damene dominerer dameklassen, men de skal spille mot hverandre i åttendelsfinalene: Sharapova-Safina (reprise på en fantastisk kamp fra 2006 som jeg så live), og Dementieva-Zvonareva. En av disse fire kommer sannsynligvis til å møte Kuznetsova (også russisk) i semifinalen. Med andre ord: Mye rart skal skje om russerne ikke skal få en finalist. På motsatt side har Ivanovic og Jankovic klar bane til en helserbisk semifinale.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Nivået i årets turnering er skremmende bra. Nesten samme hvilken kamp jeg har sett har det vært fantastisk god tennis. Spesielt imponert over jentene. Tror det blir lenge til vi ser noen fra Norge på dette nivået dessverre. For å bli god kreve et miljø en en dedikasjon som er helt uten sidestykke.

Legg igjen en kommentar