Forsinket finalekommentar

Jeg fikk bare sett noen minutter av det siste settet mellom Federer og Nadal. Da vant Federer fire game på rad, til 4-0. Han utduellerte Nadal fra grunnlinjen og avgjorde ved nettet, servet godt og hadde en klar taktikk: Få Nadal bak i banen, og avgjøre med korte, krossede slag. Worked like a charm.

Da jeg kom på jobb, så jeg at han tapte det andre settet 5-7, og dermed kampen. 4-0 skal bety settet i sekken, samme om motstanderen heter Nadal og underlaget er grus. Federers problemer sitter i hodet. Det må være frustrerende at Nadal alltid (bortsett fra Hamburg-finalen i fjor) spiller så bra i disse finalene. Hadde Federer spilt på et hvilket som helst annet tidspunkt de 20 siste årene, hadde han vært multimester i French Open. Men det er hans uflaks at han er på topp samtidig som den beste grusspilleren siden Bjørn Borg.

Uansett var Monte Carlo e solid opptur for både Nadal og Federer. Nadal viste at han er tilbake for fullt, og Federer slo både Nalbandian og Djokovic på vei til finalen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar