Forsinket finalekommentar

Jeg fikk bare sett noen minutter av det siste settet mellom Federer og Nadal. Da vant Federer fire game på rad, til 4-0. Han utduellerte Nadal fra grunnlinjen og avgjorde ved nettet, servet godt og hadde en klar taktikk: Få Nadal bak i banen, og avgjøre med korte, krossede slag. Worked like a charm.

Da jeg kom på jobb, så jeg at han tapte det andre settet 5-7, og dermed kampen. 4-0 skal bety settet i sekken, samme om motstanderen heter Nadal og underlaget er grus. Federers problemer sitter i hodet. Det må være frustrerende at Nadal alltid (bortsett fra Hamburg-finalen i fjor) spiller så bra i disse finalene. Hadde Federer spilt på et hvilket som helst annet tidspunkt de 20 siste årene, hadde han vært multimester i French Open. Men det er hans uflaks at han er på topp samtidig som den beste grusspilleren siden Bjørn Borg.

Uansett var Monte Carlo e solid opptur for både Nadal og Federer. Nadal viste at han er tilbake for fullt, og Federer slo både Nalbandian og Djokovic på vei til finalen.

Forfatter: Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.