Federer har fått trener

Overskriften tilsier at jeg er verdens minst oppdaterte mann, for det har vært kjent en stund nå at Roger Federer og Jose Higueras jobber sammen denne uken i Estoril. Jeg er usikker på hvor lenge og hvor omfattende samarbeidet blir.

Higueras er en meget god trener på grus, og jobbet sammen med Jim Courier da han vant French Open i 1991-92. (Et lite sidespor: Courier sine fire Grand Slam-titler er litt urettferdig oversett i ettertid, synes jeg. Han vant dem i en av de sterkeste periodene i herretennisen. Edberg, Becker, Sampras, Agassi, Stich, Chang og til dels Lendl var alle i nærheten av sine beste år på tiden hvor arbeidsmannen Courier vant sine fire titler (FO 91-92, AO 92-93)).

Federer er på jakt etter selvtillit og en turneringsseier, og det er derfor han spiller i Estoril, Portugal. Første runde mot Rochus var ikke spesielt overbevisende, men Federer henger med fortsatt. Jeg tror han blir bedre og bedre utover grussesongen. I Wimbledon vil han være favoritt nesten samme hvordan året hans er fram til da.

Jeg tror Nadal vinner French Open for fjerde gang på rad. Husk: Han er i sine tre år i turneringen aldri blitt testet i fem sett. Så god har han vært. Nadal har aldri tapt en kamp i French Open. Det er litt av en statistikk.

Les Peter Bodo sine tanker om saken. Det er 30 år siden hans bok om livet på veien i tennisåret 1978 kom ut, hvor blant annet Higueras nevnes. Interessant lesning. En virkelig anti-Federer i sin tid, høres det ut som:

The Spaniard cannot match Panatta’s elegance; his service motion is studied and downright unathletic. He prepares for his forehand with a baroque, looping backswing; his style suggests that he is impersonating a world-class player, but his steadiness and accuracy are uncanny. All Higueras lacks is that vital spark of genius that the deity breathes into the most attractive players.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar