Something is rotten in the state of Federer

Tennis på tv:
Mardy Fish – Roger Federer 6-3, 6-2
Semfinale, Indian Wells

Det verste med denne kampen var ikke at Federer tapte, men måten han gjorde det på. Verdenseneren spilte som i søvne, helt uinteressert og helt fritt for kvalitet.

På andre siden av nettet sto Mardy Fish, som fortsatte der han slapp i kampen mot Nalbandian: Høy risiko, høy avkastning, frisk satsing på alle ballvekslinger og god serving. Det virket som Federers taktikk var å la Fish slå seg vekk, men det skjedde aldri.

Federer gjorde aldri noe som helst for å få amerikaneren ut av fatning. Fish er 26 år, og kommer ganske sikkert aldri til å spille en like god turnering som denne. Så hvorfor prøver ikke Federer å la Fish tenke litt på det? Jeg snakker ikke om unfair play og skitne triks. Men hvorfor prøver ikke Federer å vise litt følelser, vise hvem som er verdensener og hvem som er 98 i verden? I alle fall late som? Eller prøve å bruke mest mulig tid, for å la Fish kjenne på anledningen og sin egen situasjon? Det mest skuffende er at Federer døser seg gjennom en kamp. Det er en del av gamet å vinne på elendige dager, og Federer var ikke interessert i det.

Det er ikke lenger noe spørsmål om Federer er på en nedtur. Spørsmålet er hvor langvarig og brutal den blir. Etter at han vant Wimbledon første gang i 2003, har Federer kun hatt mindre fartshumper på veien. Virkelige vinnere klarer å reise seg igjen, og jeg lurer på hvordan Federer reagerer nå. I går var han bare sur og likegyldig.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Ja, dette må være den rareste tenniskampen jeg har sett på ganske lenge. Jeg kan ikke tro noe annet enn at Federer fremdeles må være plaget av noe fysisk, men at han bare ikke vil innrømme det for å virke desto mer sårbar. Jeg har faktisk aldri sett Federer så dårlig som mot Fish. Du skriver at Fish servet godt, men dette var en dårlig serve-kamp for Fish. Tror det var rundt 34% førsteserve – altså plenty med andreserver klare for Federer til å angripe. Men han angrep jo aldri. Jeg tror ikke jeg så en eneste positiv ting i spillet til Federer.

    Og det merkeligste av alt er hvordan han uttaler seg etter en slik kamp. Han sier at han alt i alt er fornøyd med uken blablabla. Han høres jo ut som en unggutt som er på vei oppover – ingen verdensener.

Legg igjen en kommentar