Neppe verdensener-materiale

Tennis på TV:
Rafael Nadal – Jo-Wilfried Tsonga 6-7, 7-6, 7-5
4. runde, Indian Wells

SportN sin ellers gode kommentator lanserte Tsonga som en mulig verdensener i kveldens kamp mot Nadal. Jeg er villig til å sette mye penger på at han ikke kommer til å bli det. Tsonga har etter min mening et ganske begrenset arsenal. Han er en spiller av typen Safin/Gonzalez, hardtslående men ustabil.

Tsonga slår hardt når han er i posisjon, spesielt fra forehandsiden. Det virker ikke som det er så mye plan bak slagene, de er bare harde. Tsonga sitt fotarbeid er den store svakheten hans. Flere ganger mot Nadal måtte han ty til nødløsninger fra grunnlinjen fordi han ikke var i posisjon.

Da Tsonga knuste Nadal i Australia Open, var det ingen som forventet noe av ham. Nå er han et navn, og da han skulle hente seieren i land fra 5-3 i siste sett, hadde han masse nerver. Nadal konsentrerte seg om å holde ballen i gang, og Tsonga gjorde akkurat slik Nadal ville: Slo masse feil, til dels grove.

Peter Bodo: The lions sleeps tonight

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Er vel enig i at jeg vanskelig ser for meg han som noen verdensener. Tsonga spilte fryktelig i denne kampen og presterte å gjøre hele 56 upressede feil. Tsongas fotarbeid var generelt mye slappere enn i AO. Jeg tror at han har lagt på seg noen kilo og virker dårligere trent, noe som nok kan være noe av årsaken. Men det er tydelig at du ikke så han i AO for da var det svært lite som minnet om Gonzalez, det er nå helt sikkert. Det virket også som han hadde en større grad av fokus og spilte mer med hodet.

    Når det skal sies, synes jeg Nadal spiller veldig dårlig i denne turneringen. Nå har han begynt å spille så defensivt igjen og står en meter eller to bak grunnlinjen store deler av kampen. Hadde Tsonga vært i sin AO-form hadde Nadal blitt feid av banen igjen. Jeg synes det er ganske merkverdig at verdenstoeren ikke klarer å ta en såpass svak Tsonga i to greie sett. Lover dårlig for dagens kamp mot Blake – en mann han aldri har slått.

Legg igjen en kommentar