Federer er sur

Roger Federer tapte i første runde mot Andy Murray i Dubai. Jeg har ikke lest hele pressekonferansen etter kampen, men etter å ha lest denne artikkelen hos Reuters, virker han som en mann ute av balanse. En smålig, sur taper:

I don’t think he’s changed his game a whole lot since I played him in the Bangkok final (2005).

Hm, kanskje ikke så dumt, for Murray har nå slått Federer i to av tre ATP-kamper. Men Federer har mer:

It sort of works for him but he’s going to have to grind very hard for the next few years if he keeps playing this way.

Dette er ordene til en pottesur taper. Federer må snarest komme seg til Indian Wells, begynne å trene skikkelig og få seg en trener. Han virket uinteressert i Australia (og småsyk, det må nevnes), og denne sesongen kan fort gå helt galt dersom han ikke skjerper seg. Federer virker nesten utbrent. Han har fløyet så høyt de siste årene, at landingen vil bli desto hardere.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Sjekk ut:
    http://www.rogerfederer.com/en/rogers/news/newsdetail.cfm?uNewsID=694

    Federer har rett og slett hatt kyssesyke siden desember. Ingen spesialist på området, men det må være en mild utgave. Han hadde aldri greid å gjennomføre Australian Open hvis han hadde hatt den verste utgaven av denne sykdommen. Men det er jo klart at når man er toppidrettsutøver så kan en slik sykdom lamme en lenge, og det var nok ikke spesielt lurt å belaste kroppen såpass mye som han gjorde under AO.

    Får håpe at dette er årsaken for Federer har virkelig ikke vært imponerende sålangt i år! Det er jo mye morsommere å se Federer spille fantastisk.

  2. Håper det ikke er dette som eventuelt fører til at Nadal tar over tronen. Han er vel nærmere Federer nå enn han noen gang har vært? Det som overrasker meg mest her, dersom kyssesyken er et faktum, er at Federer visstnok skal spille enda en oppvisningskamp mot Sampras nå på mandag. Dette kan vel neppe være en særlig god vurdering hvis han har et virus i kroppen.

Legg igjen en kommentar