Anspent favorittseier

Tennis på tv:
Novak Djokovic – Mardy Fish 6-2, 5-7, 6-3
Finale, Indian Wells

Novak Djokovic legger ikke skjul på at han vil bli nummer én i verden, og jeg liker ambisjonene hans. Med denne seieren har han vunnet årets to største turneringer så langt: Australian Open og Indian Wells.

Kampen ble en solid nedtur. Begge spilte mye dårligere enn i semifinalene. Mest skuffende var Djokovic sine høye skuldre. Han slappet aldri av, og når han skulle gi ekstra gass, endte det som regel med feilslag. Taktikken hans så ut til å være noe som dette: Hold ballen i spill, for Fish kommer til å bomme før eller senere. Det funket sånn passe. Spesielt backhanden var radikalt dårligere enn mot f.eks Canas. Djokovic prøvde sikkert å være lur, men jeg synes det er rart at han ikke prøvde tydeligere å vise hvem som er sjefen.

Djokovic brøt til 4-2 i andre sett, og Fish brøt tilbake like etter. Rart å se Djokovic gi fra seg initiativet i en kamp mot en så mye dårligere spiller. Tredje sett ble en programmessig seier for Djokovic, som må finne seg i å være favoritt i de fleste kampene han spiller framover. Tegn på storhet viste Djokovic først i det første gamet av siste sett. Fra 0-40 tok han fem strake poeng og holdt serve.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar