To uslipte diamanter

Fed Cup og Davis Cup er tennisens to store uslipte diamanter. Dette er nasjonsturneringene for kvinner (FC) og menn (DC). Spilles de samtidig? Nei. Spilles de på ett tidspunkt? Nei. Begge er en serie kamper som begynner i februar og slutter i november. Det er bare den aller innerste kjernen av tennisfans som forstår hvordan de fungerer, og få som engasjerer seg.

Siste helg ble første runde av Fed Cup spilt. Denne helgen skal herrene spille første runde av Davis Cup. En åpenbar løsning er å samle Fed Cup og Davis Cup til ett tidspunkt på året, la dem spille samtidig og kall det VM i tennis. Dette kan f.eks skje i USA i mars. Gjerne i Indian Wells, hvor tourene likevel stopper på det tidspunktet for å spille Masters-turneringer. Hardcourt er et demokratisk underlag, og jeg tror turneringen kunne fått publikumsoppslutning. Kamper hvor spillere har flagget på brystet, har en egen dynamikk. Ikke alle takler presset som ligger i det å spille for andre enn seg selv (og evt doublepartneren).

Men, som Jon Wertheim har sagt mange ganger, det som kan virke som en enkel løsning er i tennis enesbetydende med at det er helt umulig å gjennomføre. Internasjonasjonal tennis består av så mange organisasjoner med ulike interesser at det er vanskelig å få dem til å dra sammen. Vet du på stående fot hva ATP, WTA og ITF er, og hvilke arbeidsoppgaver de ulike har, og hvem som arrangerer hva? I så fall klandrer jeg deg ikke.

Over til første runde av Davis Cup: Den mest spennende kampen blir mellom Russland og Serbia, innendørs i Moskva. Serbia har Djokovic og Tipsarevic, som tok fem av åtte sett de spilte mot Roger Federer i Australian Open. Russland har et enormt bredt og godt lag i Youzhny, Safin, Tursunov og Davydenko. Helt åpent. De andre kampene er ikke like pirrende.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar