Ti meningsløse kamper

Et oppgjør i Davis Cup betår av fem kamper. De to siste spilles alltid den siste søndagen. Smarte hoder vil forstå at et oppgjør er avgjort når et lag vinner tre kamper, for da kan motstanderlaget maksimalt vinne to.

Det er akkurat det har skjedd i åttendelsfinalene denne helgen. Fem av oppgjørene har to meningsløse kamper igjen, fordi det ene laget vant både de to første singlekampene og doublekampen. Tsjekkia, Argentina, Spania, Frankrike og USA er alle klare for kvartfinalene, helt som forventet. Dersom jeg hadde vært peruvianer, rumener eller østerriker, ville jeg følt meg litt snytt dersom jeg hadde dyre billetter til søndagens kamper. Hjemmelagene har ingenting å spille for.

Spenningen finnes i Russland, Israel og Tyskland. Disse tre hjemmelagene trenger bare én seier til for å avansere. Kult om Israel kommer seg videre. Det er et lite land med små tennistradisjoner. Dersom Israel slår Sverige, møter de Argentina i neste runde. Det kan bli et litt ladet oppgjør, for Argentina tok som kjent imot en haug med nazister etter andre verdenskrig.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar