Hva er Pete sitt poeng?

Pete Sampras spilte tre oppvisningskamper mot Federer rett før jul. Denne uken slo han Tommy Haas i en oppvisningskamp i San Jose. Senere i mars skal han møte Federer igjen. Jeg har litt problemer med å se hva Sampras skal med disse kampene. Alle vet at Haas og Federer kunne slått Sampras enkelt dersom de hadde ønsket det. Men samtidig virker det som Sampras liker å være tilbake i rampelyset.

For hver kamp Sampras vinner, kommer det spørsmål om et comeback, og Sampras svarer nei. Og det gjør han helt rett i. Men han liker nok at spørsmålet blir stilt, siden han fortsetter å spille disse kampene. Herretennisen er inne i en glimrende periode nå, med både etablerte toppspillere (Federer, Nadal), nykomlinger (Tsonga, Djokovic, Gasquet, Murray) og noen halvgamle som alltid er en trussel (Roddick). Så hvorfor tennispressen maser om et Sampras-comeback som i beste fall er en promille-sjanse, forstår jeg ikke helt.

Jeg har lest to interessante kommentarer i anledning Sampras sin seier mot Haas:

Stay away, Pete (Kamakshi Tandon, ESPN)

og

C´mon, Pete (Steve Tignor, Tennis.com/ESPN)

Jeg liker dette sitatet fra Andy Roddick:

You see a lot of stuff about how he’d (Sampras) step in and be top five right away, all that stuff. He wasn’t top five when he left the game. And it’s tough to imagine someone kind of sitting on the pine for three years or four years and coming back and being better.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar