Frem fra kjellerglemselen

Steve Flink The greatest tennis matches of the 20th centuryJeg har tidligere omtalt de dårlige selvbiografiene til Boris Becker og John McEnroe. Jeg oppdaget bøker i en helt annen liga da jeg ryddet ut av noen pappesker i kjelleren. En flytting tar som kjent aldri helt slutt.

Den ene som jeg vil sterkt anbefale, er Steve Flinks The greatest tennis matches of the twentieth century. Tittelen sier alt. Det er en rekke saklige og kanskje litt tørre gjennomganger av de beste tenniskampene som er spilt. Flink er en tradisjonalist, så de aller fleste kampene er fra Grand Slam- eller Davis Cup-sammenheng. Han passer også på å fordele stoffet slik at ingen spiller er representert med mer enn to kamper. Du føler nesten at du ser kampene som Flink ser.

Bud Collins´ Tennis Encyclopedia er også en bok du kan ta fram når som helst. Enda tørrere enn Flink, men et leksikon skal jo ikke først og fremst underholde.

I kjelleren fant jeg også Jon Wertheims Venus envy, om sesongen 2000 på damesiden. Jeg har lest Wertheims spalte på CNN/SI i snart ti år, og må nok si at boken er hakket mindre sprelsk. Uansett et godt historisk dokument.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar