Big from Japan

Hvem svarte er Kei Nishikori, var det første jeg tenkte da jeg så at han hadde vunnet Delray-finalen mot James Blake, 3-6, 6-1, 6-4. Det finnes ikke så mye info om japaneren på nettet heller. Han er 18 år gammel og ranket 244 i verden. Steike!

På ATP sine nettsider står det at han er 177 cm høy og 68 kilo tung. En liten fyr, med andre ord. Det er uhyre sjelden at så lavt rankede spillere vinner turneringer på høyeste nivå. Sist gang noe lignende skjedde, var da Steve Darcis (den gang ranket 297) vant turneringen i Amersfoort i fjor.

Nishikori slo selveste James Blake i finalen, og amerikaneren må føle seg litt dum. Han er nummer 12 i verden, en erfaren toppspiller og hadde et amerikansk hjemmepublikum i ryggen. Han vant første sett, men tapte de to neste mot en liten japaner på 18 år, ranket 244. Ouch.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar