Antiklimatisk i Moskva

Oppgjøret mellom Russland og Serbia var på forhånd ventet å bli det mest spennende i første runde av Davis Cup. Serbia drevet fram av Novak Djokovic, fersk Grand Slam-vinner, mot Russland, med et bånnsolid bredt lag. Som krydder Janko Tipsarevic, som fikk verdens oppmerksomhet da han holdt på å slå Federer ut av Australian Open.

Det ble ikke like pirrende i virkeligheten. Tipsarevic og Djokovic er begge ute med skader og sykdom. Russerne vant begge kampene den første dagen, og skal gjøre mye idiotisk for å tape de tre siste kampene. Utrolig nok trengte Davydenko fem sett på å slå Troicki (114 i verden), og også Youzhny brukte fire sett i sin kamp mot Zimonjic (689 i verden).

Så hvor blir det action? Kanskje i Israel, hvor svenskene og vertskapet har vunnet en kamp hver til nå. Det samme har Tyskland og Sør-Korea, men jeg tviler på om tyskerne roter bort den kampen. Argentina er i god gang med den programmessige knusingen av Storbritannia, og det ligger nok en Falklands-metafor og vaker et sted. Britene bør være godt fornøyd om de klarer å vinne et sett.

Sjekk stillingene på min nyoppussede Davis Cup-side.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar